Cursus

Cursus Methodologie voor voedselconsumptie onderzoek

Wetenschappelijk voedingsonderzoek draagt bij
aan inzichten over de relatie tussen eetgedrag,
daadwerkelijke voedselconsumptie en het ontstaan
van gezondsheidsaandoeningen. Voor veel voedingsonderzoek is het nodig om voedselinname
nauwkeurig vast te kunnen stellen. Mede op basis
hiervan wordt beleid gemaakt, worden behandelmethoden aangepast en wordt voedingsadvies
gegeven. Kortom, de validiteit en relevantie van
het onderzoek is van groot belang. Deze cursus
biedt u de laatste inzichten en praktische kennis
over het uitvoeren van voedselconsumptieonderzoek voor toepassing in klinische, epidemiologische
en monitoringsstudies en voor voedingsadvisering.

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 29 oktober 2020

Duur 1 dag
Locatie location_type_wageningen

Registratie deadline: 4 oktober 2020
Direct aanmelden of download de brochure.

Waarom deze cursus volgen?

Het doel van deze cursus is om de algemene principes van de verschillende methoden en hun meetfouten, het kiezen van een methode voor een bepaald doel én evaluatie en interpretatie van de gegevens uiteen te zetten. Na afloop van de cursus kan de (aspirant) onderzoeker de leerstof toepassen in het eigen onderzoek.

Voor wie is deze cursus?

Bent u op zoek naar kennis over voedselconsumptieonderzoek voor het vaststellen en evalueren van individuele voedingsinname voor onderzoek en advisering? Dan is deze cursus speciaal voor u ontwikkeld.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze cursus wordt er uitgebreid ingegaan op de theorie achter het uitvoeren van wetenschappelijk voedselconsumptieonderzoek. Verschillende methoden van voedselconsumptieonderzoek worden geïllustreerd met voorbeelden uit voedingsonderzoek en validatiestudies. Door middel van een specifieke opdracht wordt er gekeken of u de opgedane kennis kunt toepassen. Daarnaast is er ruimte voor het inbrengen van eigen vragen en/of specifieke casussen. De volgende onderwerpen komen aanbod:

  • Principes van methoden
  • Meetfouten
  • Keuze voor een methode
  • Vergelijken met referentiewaarden
  • Valideren
  • Innovaties

Cursusleider

De cursusleidster van dit programma is dr. JHM (Jeanne) de Vries, Wageningen University & Research.

Meer informatie & inschrijven

U kunt zich inschrijven voor de Cursus Methodologie voor voedselconsumptieonderzoek of download eerst de brochure. Vragen? Neem contact op met de programmamanger Astrid Kuhlkamp-Kleissen.

Veelgestelde vragen

FAQ

Meer cursussen en trainingen

Agenda

Maatwerk

Nieuwsbrief

Aanmelden