Cursus

Cursus Varkensvoeding in de praktijk

Is uw advies op het gebied van varkensvoeding nog up-to-date? Optimale kennis van varkensvoeding is essentieel in de moderne varkenshouderij en de sleutel tot efficiënt produceren. De cursus Varkensvoeding in de praktijk is een uitgelezen kans voor professionals werkzaam in de varkenssector om zijn of haar kennis te vergroten.

Organisator Wageningen Academy
Duur 2 dagen
Format Op locatie
Credits Certificaat

Deze cursus gaat in 2021 weer plaatsvinden.
U kunt alvast interesse tonen.

Waarom deze cursus volgen?

De cursus varkensvoeding in de praktijk biedt onder andere: kennis over de energie- en eiwitstofwisseling van varkens en de grondstoffen markt. Bespreekt de rol van voeding in de gezondheid van het varken en geeft nieuwe inzichten in voersystemen en het bewaren van verschillende voedersoorten. Na de cursus bent u in staat deze kennis direct toe te passen in uw dagelijks werk.

Voor wie is deze cursus?

Het programma van deze cursus is samengesteld voor professionals werkend op wo- of hbo niveau. Deelnemers zijn werkzaam in de varkens- en voederindustrie, het onderwijs, onderzoek en in de veterinaire praktijk. Ook deelnemers vanuit de (toeleverende) industrie of overheid zijn van harte welkom.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze tweedaagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een bezoek aan de onderzoeksfaciliteiten op de campus. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor discussie. Een greep uit de onderwerpen:

  • Eiwitvoorziening en –benutting bij varkens
  • Voersystemen in de varkenshouderij
  • Voeding en gezondheid
  • Voeding en vruchtbaarheid
  • Voeding onder suboptimale omstandigheden
  • Voedermiddelen in de varkenshouderij
  • Doelgericht voederen van zeugen
  • Het opslaan en voeren van vochtrijke diervoeders
  • Invloed van voersamenstelling op voeropname

Cursusleiders

De cursusleiding wordt gevormd door Prof.dr.ir. W.J.J. (Walter) Gerrits en Prof.dr.ir. M.W.A. (Martin) Verstegen, Wageningen University, Diervoeding.

Blijf op de hoogte

De Cursus Varkensvoeding in de praktijk gaat in het najaar van 2020 weer plaatsvinden. Door interesse te tonen, stellen we u op de hoogte zodra de cursus open gaat voor inschrijving. Voor vragen over de cursus kunt u contact opnemen met de programmamanager Geurt Heimensen.