De ‘Agro Groeiversneller’ op de website van De Ondernemers Academie

Nieuws

De ‘Agro Groeiversneller’ op de website van De Ondernemers Academie

Gepubliceerd op
17 oktober 2013

In de training ‘Agro Groeiversneller’ werken boeren en tuinders aan het uitdenken, vormgeven en uitvoeren van ambitieuze doelstellingen voor hun bedrijf. Een pilotgroep van zes ondernemers is voor het derde jaar bezig in dat traject. Hun ervaringen geven aanleiding om de training breder beschikbaar te maken. Daartoe is het concept ingediend bij De Ondernemers Academie, door hen beoordeeld en op hun website gezet.

De Groeiversneller is een initiatief van Wiebe Nauta, melkveehouder en adviseur Agroserve, en Bert Smit, LEI Wageningen UR. Medio augustus vertellen zij in een filmpje hoe de Agro Groeiversneller ontstaan is en wat het kan betekenen voor agrarische ondernemers met ambities. Bert Smit is namens het LEI tevens projectleider van de Rabo Opvolgers Training (onderdeel van het Rabo Opvolgers Perspectief, zie Rabo Opvolgers Perspectief en begeleider van de Agro Groeiversneller.

Het gestructureerd uitdenken en bespreken van strategische plannen geeft veel jonge ondernemers inzicht in wat ze kunnen en willen. Veertigers hebben inmiddels het vak onder de knie en de kop van de schuld er dikwijls af. Ook zij zijn er mee geholpen om die planvorming nog weer eens op te pakken, vooral als ze het gevoel hebben dat ze aan een nieuwe stap toe zijn. Als die stap ook nog eens behoorlijk ambitieus is, kan de uitvoering van de plannen lastig zijn. Samen met collega’s en deskundigen wordt dan naar wegen gezocht om die plannen tot werkelijkheid te maken.

Vanaf oktober start een nieuwe groep Agro Groeiversnellers. Belangstellenden kunnen voor meer informatie of aanmelding mailen naar Bert Smit of Agroserve, Wiebe Nauta, 0514-602805 / 06-23782858