Lezing

Twintigers in de knel: De arbeidsmarkt

Lezing door Didier Fouarge op dinsdag 10 december

Organisator Studium Generale
Datum

di 10 december 2013 20:00 tot 22:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28


De arbeidsmarkt
Dr. Didier Fouarge (ROA)

‘Wie werk zoekt wordt theoloog’. Dat kopte De Volkskrant afgelopen dinsdag boven een artikel over het onderzoek ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2018’ van de Universiteit van Maastricht. Dat onderzoek resulteerde in een schatting van de toekomstige arbeidsmarkten voor verschillende opleidingen en beroepen.

Onderzoeker Didier Fouarge licht deze zeer recente cijfers toe bij Studium Generale. Daarbij gaat hij in op de vooruitzichten van de Wageningse afgestudeerden op de arbeidsmarkt, op de korte en langere termijn. En op de verschillen tussen de arbeidsmarktpositie van de huidige hoogopgeleide twintiger en die van eerdere generaties, zoals de ‘verloren generatie’.

Ook Spits, De Telegraaf en Omroep Gelderland besteedden aandacht aan dit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Maastrichtse universiteit.

Deze lezing vormt het sluitstuk van de serie ‘Twintigers in de knel’. De Nederlandse twintigers zijn meestal beschermd en in luxe opgegroeid. Dan volgt de confrontatie met de harde werkelijkheid van grote studiedruk en slechte arbeidsmarkt. En wil de twintiger ook nog excelleren, én voortdurend goed overkomen op Facebook.

Zie ook www.roa.nl (rechtsonder)