Studentenverhaal

"De studie is toegepast, wat wil zeggen dat je jezelf een vakgebied aanleert."

Aan het begin van zijn zoektocht naar een geschikte universitaire studie had Joey een paar ideeën over waar zijn opleiding aan moest voldoen: "Mijn studie bevat sociale aspecten, vormt een brede basis waar je op kunt bouwen en is vooral geen traject met een gesloten eind. Een lastig begin, omdat veel richtingen samenkomen in één beroep."

Naast de vaste basis heb je alle ruimte om je eigen route uit te stippelen.

Studie

Belangrijk bij de studie Communicatiewetenschappen is juist dat de basis vast staat, maar dat je daarnaast alle ruimte hebt om je eigen route uit te stippelen. De studie is toegepast, wat wil zeggen dat je jezelf een vakgebied aanleert, om doelgericht aan de slag te kunnen met je verworven communicatievaardigheden. Bij sommige mensen bij mij in de omgeving zorgde die term eerst voor verwarring: communicatie is toch altijd toegepast? Praktijk-gericht, zeer zeker, maar lang niet altijd specifiek inzetbaar. De keuze was dus zo gemaakt. En omdat de studie uniek is in Nederland, koos ik ook automatisch voor Wageningen als mijn studentenstad.

Studentenleven

Inmiddels woon en studeer ik hier nu al een tijdje, en het bevalt nog steeds goed. Wageningen wordt gekenmerkt door een geheel eigen sfeer. De stad zelf mag dan klein zijn, ze is naar mijn mening ook erg persoonlijk. Juist doordat het er zo kleinschalig is, kun je kennismaken met verschillende mensen die hier studeren en wonen. Overigens zijn er in Wageningen genoeg voorzieningen aanwezig om je studententijd mee te vullen; denk aan studentenverenigingen, sportverenigingen en cafés. Voor mij is die combinatie hét grote pluspunt van Wageningen.