Studentenverhaal

"De uitdaging is er en die ga ik graag aan!"

Richard Benders kwam in de derde klas voor de eerste keer in Wageningen, omdat zijn zus haar studiekeuze moest maken. Vanaf dat moment wist hij al dat hij dáár moest gaan studeren. Toch is hij ook op andere universiteiten gaan kijken met soortgelijke opleidingen, maar geen van deze opleidingen sprak hem zo aan als die in Wageningen. Een studie waar de biologie, scheikunde en natuurkunde écht gecombineerd zouden worden zonder al een keuze te moeten maken voor de medische of (chemisch)technologische richting. En tot op de dag van vandaag vindt hij het nog steeds leuk!

De opleiding is echt een kleinschalige opleiding met goede relaties tussen de studenten en docenten.

Opleiding

“De opleiding is echt een kleinschalige opleiding met veel contacturen en goede relaties tussen de studenten en docenten. De ene dag zit je in de collegebanken en de volgende dag kun je zomaar de hele dag practicum hebben. Bovendien heb ik sinds het begin van mijn studie nog nooit één vak niet interessant gevonden. Dat wil niet zeggen dat het af en toe niet lastig is, maar de uitdaging is er en die ga ik graag aan! Van microbiologie tot thermodynamica/kwantummechanica. Van levende organismen tot de achterliggende theorie en daarmee de natuurkunde die veel interessanter is dat dat stukje wat je op de middelbare school leert.“

Studentenleven

“Studentenverenigingen, studieverenigingen, sportverenigingen, kroegen en nog veel meer. En misschien nog wel dichter bij elkaar dan in welke andere studentenstad in Nederland! Zo ben ik op dit moment bezig met een bestuursjaar van de Woeste Hoeve (de flatkroeg en tevens huiskamer van de sterflat Hoevestein). De kroeg is ook een van de vaste locaties voor onze studievereniging M.S.V. Alchimica, waar ik ook met enige regelmaat bij activiteiten aanwezig ben.”

Toekomstplannen

“Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven” Einstein

Mijn toekomst staat nog volledig open, maar onderzoek doen trekt mij op dit moment wel erg aan. En daarmee hoop ik op mijn plaats weer van betekenis te kunnen zijn voor de wereld en voor de toekomst van degenen die na mij zullen volgen.