Studentenverhaal

''De vorm van onderwijs vind ik super fijn er is een goede één op één begeleiding. ''

Nadat ik een half jaar had gewerkt en een half jaar had gereisd, zat ik te twijfelen. Ik wist niet zo goed wat ik van Wageningen vond. Ik kom uit Amsterdam en wilde daar liever blijven en ik wilde een studie die aansloot op mijn interesses; communicatie en gezondheid.

Ik vind het fijn dat deze studie zo breed is en dat ik pas in mijn derde jaar hoef te kiezen welke richting ik op wil gaan.

Studiekeuze

Ik heb uiteindelijk voor Gezondheid en Maatschappij gekozen omdat hierin beide aspecten, communicatie en gezondheid aan de orde kwamen. Ik vind het nog steeds heel erg leuk. De vakken die ik dit jaar moet volgen vind ik weer leuk. De vorm van onderwijs vind ik super fijn er is een goede één op één begeleiding. Bijvoorbeeld is er bij het vak wat ik nu volg een ruimte ingeroosterd waar je vragen kan stellen aan de docent. Gezondheid en Maatschappij is een mix van allerlei dingen. Aan de ene kant heb je communicatie, psychologie en sociologie. Aan de andere kant is er meer verdieping in de gezondheid.

Studeerervaringen

Het is super leuk dat er zo veel gastcolleges zijn van mensen die gespecialiseerd zijn. Ook is er soms veel groepsverband wat ik af en toe te veel vind. Onze studie is klein waardoor we elkaar allemaal kennen, daardoor is deze studie erg persoonlijk. Het gebouw waar we veel zitten vind ik ook erg fijn. Het is een klein gebouw waardoor ik veel mensen ken die rondlopen.

In het vak Quantitative and Qualitative Research Techniques moesten we een klein onderzoekje doen naar sociale uitsluiting. Hierin gingen we naar een voedselbank waarin we twee mensen gaan interviewen die hier hun voedsel halen en één vrijwilliger die er werkt. Ook bij andere vakken moesten we er op uit om een onderzoekje te doen. Ik vind het chill dat je niet alleen leert van de boeken maar ook door te doen.

Wageningen University

Ik vind het fijn dat ik met vragen naar de docent zelf kan. Deze docent kan je dan ook doorverwijzen naar iemand anders. Binnen deze universiteit heb ik niet het gevoel dat ik het allemaal zelf moet uitzoeken maar dat docenten en andere mensen erg gemotiveerd zijn om mij te helpen. En de mensen die hier studeren zijn erg chill.

Vakken

Ik vind voedingsgedrag leuk. Dit vak gaat niet alleen op gezondheid in, maar vooral op de voedings gerelateerde kant.

Verder vind ik Sociale Psychologie erg leuk. Vooral omdat ik eerst psychologie wilde gaan studeren en het interessant vind hoe bepaalde psychologische systemen werken.

Bij Global Health leerden we hoe de gezondheid was over de hele wereld en niet alleen in Nederland. Hierin waren ook veel gastdocenten, die bijvoorbeeld vertelden over HIV/aids en hoe verschillende landen daarmee omgaan.

Toekomst

Ik wil graag een tijdje in het buitenland werken (vandaar dat ik het vak Global Health ook zo leuk vond), omdat in het buitenland voornamelijk de grote problemen liggen. Verder lijkt het me ook leuk om bij het RIVM te werken omdat ik het interessant vind hoe de algemene gezondheid in Nederland is. Ook vind ik het ook interessant om te kijken hoe het met de gezondheid is van jongeren met een drugsprobleem en die dakloos zijn.