Activiteit

Demodag precisielandbouw en biodiversiteit

Woensdag 1 juni 2022 organiseren we een demodag op innovatiecentrum Dairy Campus in Leeuwarden. Deze staat in het teken van precisielandbouw en biodiversiteit. Je bent van harte welkom! Meld je nu snel aan.

Organisator Dairy Campus vanuit het project: Met precisie naar meer biodiversiteit
Datum

wo 1 juni 2022 12:00 tot 15:45

Locatie Dairy Campus

Hoe kunnen melkveehouders productie verhogen, bodem verbeteren, kwaliteit van het grasland optimaliseren en diergezondheid bevorderden? En tegelijkertijd de biodiversiteit een positieve impuls geven zonder verlies van inkomsten? Tijdens een tour langs verschillende velddemo’s op de percelen van Dairy Campus delen experts hun kennis over verschillende onderzoeken en projecten.

Kies de invulling van jouw tour!

Vaste rijpaden, verhogen van het waterpeil, koeien beweiden in kruidenrijkgrasland, smalle weegbree of met behulp van data grip krijgen op jouw perceel. Welke onderwerpen wekken jouw interesse? Op de demodag heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe jouw tour eruitziet. Bedenk alvast welke onderwerpen jij interessant vindt, zodat je aan het begin van de tour je kunt inschrijven voor de gewenste onderwerpen. Iedere deelnemer kiest er drie uit. Je hebt de keuze uit onder andere onderstaande onderwerpen:

  • Productief kruidenrijkgrasland
  • Vaste rijpaden in combinatie met peilverhoging
  • Precisiebemesting
  • Innovatienetwerk van loonwerkers en melkveehouders
  • Proeftuin biodiversiteit Dairy Campus
  • Agroforestry en notenteelt

Kennismarkt

Naast de velddemo’s krijg is er een informatieve kennismarkt. Ga in gesprek met partners, relevante partijen en organisaties binnen de periferie van de melkveehouderij, biodiversiteit en smart farming.

Programma

12.00 uur Inloop middagronde met lunch en kennismarkt
13.30 uur 1e middagronde
14.15 uur 2e middagronde
15.00 uur 3e middagronde
15.45 uur Einde ronde met borrel en kennismarkt

We hebben een wijziging moeten doorvoeren in ons programma. Uit de inschrijvingen blijkt dat meer dan 90% het middagdeel verkiest boven de ochtend. Dit betekent dat het ochtendprogramma op slechts enkele bezoekers kan rekenen en hierdoor haar doel mist. We kunnen helaas geen zeven kennispunten en een marktplein laten draaien voor een handje vol bezoekers. Daarom hebben we moeten besluiten om enkel het middagprogramma van start te laten gaan. Dit houdt concreet in dat wij niemand om 09.30 ontvangen. Deelnemers zijn van harte welkom vanaf 12.00 voor de lunch en een rondgang over het marktplein. Om 13.30 start de eerste kennisronde. De middag eindigt omstreeks 16.30.

Interesse?

Aanmelden kan tot en met 29 mei