Draag bij aan onderzoek naar eetgedrag van katten

13 december 2013

Voeropname bepaalt sterk de gezondheid van katten. Te weinig eten kan leiden tot specifieke tekorten, te veel juist tot overgewicht en zelfs obesitas. Katten verschillen in hun eetgedrag, en sommigen nemen hun voer snel en in één keer op waar anderen kleine maaltijden nemen.

Studenten Dierwetenschappen van Wageningen Universiteit onderzoeken relaties tussen  persoonlijkheid, voermotivatie, eetpatronen en activiteit van katten. Impulsiviteit wordt gekoppeld aan voermotivatie, maaltijdpatronen aan 24-uurs activiteit. Gedragsobservaties, samen met rapportages door katteneigenaren, dragen bij om de individuele variatie in eetgedrag te verklaren.

Voor katteneigenaren die aan het onderzoek willen bijdragen is een vragenlijst beschikbaar via onderstaande button:

Verspreiding van de link naar bekenden, met een kat, steunt het onderzoek. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

Resultaten worden t.z.t. getoond op deze website.