Online

MOOC Drones for Agriculture: Prepare and Design Your Drone (UAV) Mission

Grijp deze kans en vergroot je kennis over drones en dronetechnologie. Leer hoe je een vlucht met een Unmanned Aerial Vehicle (UAV) voorbereidt en uitvoert, en hoe je de verzamelde dronegegevens gebruikt, verwerkt en interpreteert.

Organisator Wageningen University & Research
Duur 3 weken, 2-5 uur per week
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat)
Format Online
Accreditatie Certificaat
Groepsformaat > 80

Over deze cursus

We raken zo langzamerhand gewend aan het beeld van een drone in de lucht. En hoewel het leuk is om met een drone te vliegen, zijn drones geen speelgoed. Steeds vaker worden drones/UAV’s door overheden en bedrijven ingezet om inzicht te krijgen in problemen in relatie tot bijvoorbeeld natuur, landbouw en grote steden. Zo worden kleine drones/UAV’s in de landbouw gebruikt voor het observeren en monitoren van gewassen, voor veldanalyses en voor het maken van kaarten door middel van luchtverkenningen. En nu de hoeveelheid beschikbare software groeit en er steeds meer tools voor het plannen van missies op de markt komen, ontstaat er ook meer behoefte aan kennis over het gebruik en de beperkingen van drones. 

Meld je aan voor deze cursus! Onze gespecialiseerde docenten van de leerstoelgroep Toegepaste Informatiekunde en van het Laboratorium voor Geo-informatiekunde en Remote Sensing van Wageningen University & Research leren je of het gebruik van drones zinvol is in het geval van jouw toepassing, probleem of vraag. Je leert hoe je een ‘end-to-end’-missie (vanaf het verzamelen van de beelden tot het visualiseren van de gegevens) plant voor jouw specifieke dronetoepassing en hoe je een dronemissie veilig uitvoert.

Na afloop van deze online cursus weet je alles over de workflow van luchtkartering en hoe je deze toepast in een programmeerbare kleine drone. Je weet welke stappen je moet nemen om de waardevolle inzichten te verkrijgen waarnaar je op zoek bent. 

Heb ik een drone nodig om mee te doen aan deze cursus?

Nee! Je hebt voor deze cursus geen drone nodig. Wij leveren het benodigde materiaal voor alle opdrachten en oefeningen (indien nodig). Maar we verwachten wel dat we met deze cursus je nieuwsgierigheid weten te prikkelen en je misschien wel weten over te halen om er een te kopen – en je bij de gemeenschap aan te sluiten! ;-)

Voor wie?

De cursus is oorspronkelijk opgezet voor landbouwtechnici, onderzoekers of afgestudeerden in multidisciplinaire technische gebieden, maar iedereen die wil leren hoe je een standaard kleine drone gebruikt voor het genereren van beelden met een hoge resolutie, of gewoon interesse heeft in drones, heten we van harte welkom.

  Wat leer je?

  • te bepalen of het zinvol is om een drone te gebruiken voor jouw toepassing of probleem;
  • een proces te ontwerpen vanaf het verzamelen van gegevens tot het visualiseren en evalueren van deze gegevens voor jouw specifieke dronetoepassing;
  • welke technologie en software er beschikbaar is voor drones;
  • welke internationale wet- en regelgeving voor UAV’s van toepassing is op drones;
  • hoe je een workflow voor luchtverkenningen maakt;
  • hoe je de vereiste voorbereidingen treft en een veilige missie opzet en uitvoert;
  • hoe je een missie plant en welke (open source en commerciële) tools je daarbij kunt gebruiken;
  • hoe je luchtbeelden als product aanlevert.

  Maak kennis met de docenten

  //wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

  //wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f