Economics and Policies in a Biobased Economy

MOOC

Economics and Policies in a Biobased Economy

Help je bedrijf over te stappen naar biobased hulpbronnen en maak je bedrijf duurzaam én winstgevend. Krijg inzicht in de economische en beleidstechnische aspecten van deze transitie, de implementatie ervan en leer de resultaten te meten.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 30 april 2019 tot do 7 november 2019

vr 1 november 2019 tot do 12 maart 2020

Datum

di 6 augustus 2019 tot do 28 november 2019

di 3 december 2019 tot do 2 april 2020

Locatie Online
Prijsomschrijving Gratis

Duur: 4 weken
Tijdsinvestering: 12-20 uur per week

Over de cursus

Om voldoende duurzaam voedsel te produceren voor 2 miljard extra mensen in 2050, is de huidige aanpak niet toereikend. Dit geldt met name voor klimaatverandering en andere bedreigingen voor de biodiversiteit, grond- en waterkwaliteit. Deze zaken zijn essentieel voor landbouw en voedselproductie, en voor bosbouw en visserij. Wetenschap en het gebruik van biotechnologie in combinatie met andere technologieën spelen een belangrijke rol om deze uitdagingen het hoofd te bieden.
FAO

Ben jij verantwoordelijk voor de economische en beleidstechnische aspecten van de transitie naar- en de implementatie van biobased producten en hulpbronnen? Schrijf je in voor de gratis MOOC Economics and Policies in a Biobased Economy en ontdek de volledige waardeketen vanaf R&D, via toepassing, verwerking en verkoop tot aan de uiteindelijke vraag. Ontdek op welke manier de waardeketen, de opbrengsten en de verdeling van deze opbrengsten binnen de keten worden beïnvloed door beleid. Thema's als de kosten en baten van de ontwikkeling, cultivering en marketing van genetisch gemodificeerde organismen komen uitgebreid aan bod.

Kortom; vergaar meer kennis over de recente trends binnen de circulaire economie en duurzame bedrijfsvoering. Leer hoe je de toepassings- en milieuvoordelen kunt meten, hoe je een kosten- en batenanalyse maakt en leer over de verdeling van duurzame producten, marktmacht, goedkeuringsprocessen, leveringsketen, richtinggevend beleid en het huidige maatschappelijke debat.

MicroMasters programme Business and Economics for a Circular Economy

Deze MOOC maakt deel uit van de online MicroMasters Business and Economics for a Circular Economy. Deze MicroMasters bestaat uit een serie van drie cursussen en een afrondend Capstone-project waarin je leert kansen te benutten en deze volop in te zetten bij de transitie van een fossiele economie naar een biobased economie. Bekijk de andere cursussen in het MicroMasterprogramma:

Naar de MicroMasters

Wat je gaat leren

  • Welke economische vraagstukken en beleidsregels de biobased economie beïnvloeden op Europees en internationaal niveau
  • Het beschrijven van de belangrijkste factoren die de ontwikkeling van een circulaire bioeconomy beïnvloeden
  • Het beoordelen van de ontwikkeling van de circulaire bioeconomy vanuit een economisch perspectief

Ontmoet de docenten