MOOC

Economics and Policies in a Biobased Economy

Help je bedrijf over te stappen naar biobased hulpbronnen en maak je bedrijf duurzaam én winstgevend. Krijg inzicht in de economische en beleidstechnische aspecten van deze transitie, de implementatie ervan en leer de resultaten te meten.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

vr 13 maart 2020 tot di 1 december 2020

vr 10 juli 2020 tot di 6 april 2021

Datum

di 4 augustus 2020 tot di 5 januari 2021

di 1 december 2020 tot di 11 mei 2021

Locatie Online
Prijsomschrijving Gratis
Certificaat Lesstof gratis, voeg een geverifieerd certificaat toe voor €130

Over de cursus

Om voldoende duurzaam voedsel te produceren voor 2 miljard extra mensen in 2050, is de huidige aanpak niet toereikend. Dit geldt met name voor klimaatverandering en andere bedreigingen voor de biodiversiteit, grond- en waterkwaliteit. Deze zaken zijn essentieel voor landbouw en voedselproductie, en voor bosbouw en visserij. Wetenschap en het gebruik van biotechnologie in combinatie met andere technologieën spelen een belangrijke rol om deze uitdagingen het hoofd te bieden.
FAO

Ben jij verantwoordelijk voor de economische en beleidstechnische aspecten van de transitie naar- en de implementatie van biobased producten en hulpbronnen? Schrijf je in voor de gratis MOOC Economics and Policies in a Biobased Economy en ontdek de volledige waardeketen vanaf R&D, via toepassing, verwerking en verkoop tot aan de uiteindelijke vraag. Ontdek op welke manier de waardeketen, de opbrengsten en de verdeling van deze opbrengsten binnen de keten worden beïnvloed door beleid. Thema's als de kosten en baten van de ontwikkeling, cultivering en marketing van genetisch gemodificeerde organismen komen uitgebreid aan bod.

Kortom; vergaar meer kennis over de recente trends binnen de circulaire economie en duurzame bedrijfsvoering. Leer hoe je de toepassings- en milieuvoordelen kunt meten, hoe je een kosten- en batenanalyse maakt en leer over de verdeling van duurzame producten, marktmacht, goedkeuringsprocessen, leveringsketen, richtinggevend beleid en het huidige maatschappelijke debat.

MicroMasters programma Economics and Policies for a Circular Bio-Economy

Deze MOOC maakt deel uit van de online MicroMasters Economics and Policies for a Circular Bio-Economy. Deze MicroMasters bestaat uit een serie van drie cursussen en een afrondend capstone-project waarin je leert kansen te benutten en deze volop in te zetten bij de transitie van een fossiele economie naar een biobased economie. Bekijk de andere cursussen in het MicroMasters programma:

Naar de MicroMasters

Wat je gaat leren

  • Welke economische vraagstukken en beleidsregels de biobased economie beïnvloeden op Europees en internationaal niveau
  • Het beschrijven van de belangrijkste factoren die de ontwikkeling van een circulaire bioeconomy beïnvloeden
  • Het beoordelen van de ontwikkeling van de circulaire bioeconomy vanuit een economisch perspectief

Ontmoet de docenten