Alumniverhaal

''Een opdracht zou bijvoorbeeld kunnen zijn om samen met verpleegkundigen te kijken hoe zij hun werk nog efficiënter kunnen inrichten, zodat er meer tijd overblijft voor de patiënt. ''

Ik heb mijn masterspecialisatie Health and Society in 2010 afgerond en heb sindsdien een baan bij CC zorgadviseurs als junior adviseur.

Binnen mijn baan neem ik telkens verschillende rollen aan, zoals interviewer of coacher.

CC zorgadviseurs is een organisatie adviesbureau dat advies en ondersteuning biedt aan zorgorganisaties met als doel de zorg te helpen verbeteren en te veranderen. Dit zowel op het gebied van zorglogistiek, procesoptimalisatie, lean (in care & cure), strategie en beleidsbeïnvloeding van professionals.

De opdrachten komen van diverse sectoren zoals ziekenhuizen, revalidatiecentra, GGZ, verpleeg- & verzorgingstehuizen of thuiszorginstellingen. Een opdracht zou bijvoorbeeld kunnen zijn om samen met verpleegkundigen te kijken hoe zij hun werk nog efficiënter kunnen inrichten, zodat er meer tijd overblijft voor de patiënt.

Mijn baan zelf is heel divers en veelzijdig! Ik neem als het ware telkens verschillende rollen aan. Op het ene moment ben ik bezig met het doen van een analyse door middel van vragenlijsten, op het andere moment met het leiden en coachen van een project in de thuiszorg (o.a. managers ondersteunen en teams instrueren) of hoe je de zorg in een revalidatiesector beter kunt afstemmen door een zorgpad te ontwerpen. En weer een ander moment ben ik bezig met de vraag hoe je de bedden in het ziekenhuis zo optimaal mogelijk kunt benutten.  Juist met de huidige bezuinigingen in de zorg komen er steeds meer opdrachten binnen om processen te optimaliseren en zo efficiënt mogelijk te maken.            

Ik vind het echt een superleuke baan! Het leuke is dat je niet alleen inhoudelijk bezig bent, maar juist samen met een organisatie een verandering ingaat, waardoor het proces een ontzettend belangrijke rol speelt. Goede procesbegeleiding is dan ook noodzakelijk voor het succesvol slagen van een verandering. Daarnaast daagt het commerciële stuk van de baan je uit om een goede prestatie te leveren aan de klant en is het erg boeiend om mee te gaan op bijvoorbeeld acquisitiegesprekken.