Eerste Twittercollege aan Wageningen University

29 november 2013

Doping om beter te studeren: werkt het, helpt het en accepteren we het? Prof. dr. Renger Witkamp geeft een wetenschappelijk perspectief over hoe je het best de zelfstudie- en examenweek doorkomt tijdens het eerste Twittercollege van Wageningen University. Het college heeft plaats op dinsdag 3 december om 12.30 uur en is live te volgen op internet.

Via Twitter #studiedoping kunnen studenten en andere geïnteresseerden live deelnemen. Renger Witkamp zal tijdens het college inspelen op de reacties en meningen die via Twitter worden gegeven waardoor een interactief college ontstaat met aanwezigen in de collegezaal en degene die het online volgen middels een livestream op www.wageningenuniversity.nl/twittercollege

Modernisering van het onderwijs

Wageningen University is continue bezig met het verbeteren en moderniseren van het onderwijs. Interactie en laagdrempelig contact tussen docent en student speelt daarbij een belangrijke rol.

Met het Twittercollege wordt hierop ingespeeld door gebruik te maken van de  communicatiemogelijkheden die sociale media te bieden hebben.

Door de livestream en het gebruik van Twitter is het mogelijk om interactie aan te gaan met een grote groep studenten en de betrokkenheid van deze studenten te vergroten. Daarnaast kunnen studenten die niet fysiek aanwezig zijn deelnemen aan het college. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de wetenschappelijke kennis van Wageningen UR te delen en onderdeel te maken van online debatten.

Renger Witkamp

Renger Witkamp (@rengerwitkamp) is hoogleraar Voeding en Farmacologie.  Zijn vakgebied bestrijkt daarmee twee grensvlakken, namelijk dat tussen gezondheid en ziekte, en dat tussen voeding en medicijnen.  Een gebied ook met vaak zeer uiteenlopende- en soms extreme meningen over wat gezond is en wat niet.