Product

Efficient Writing Strategies (online cursus)

Kost het u moeite om uw gedachten goed op papier te zetten? Zoekt u een efficiëntere schrijfstrategie? Wilt u uw productiviteit graag verhogen? Hebt u behoefte aan structuur?

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Wageningen Graduate Schools (WGS).

Cursusbeschrijving

In deze cursus leiden we u door de verschillende stadia van het schrijfproces. U leert uw zwakke en sterke punten kennen, maar ook de strategieën die voor u het besten werken. Tegelijkertijd maakt u een goed begin met het schrijven van uw eigen tekst (scriptie, artikel, onderzoeksverslag, voorstel, etc.).

Doelgroep

Promovendi en postdocs die meer inzicht willen krijgen in het schrijfproces en dit proces beter willen beheersen. Het maximale aantal deelnemers per groep is 14.

Doelstellingen van de cursus

  • De cursist leert wat de voor- en nadelen van verschillende schrijfstrategieën zijn
  • De cursist leert het schrijfproces op te splitsen in verschillende activiteiten
  • De cursist krijgt inzicht in (de planning van) het schrijfproces en de productie en revisie van teksten
  • De cursist leert welke problemen zich kunnen voordoen en hoe die kunnen worden opgelost (problemen die te maken hebben met productiviteit, onderzoeksvragen, opbouw, stijl, taal, etc.)
  • De cursist leert gebruik te maken van feedback (feedback geven en feedback krijgen)

Praktische informatie en studiepunten

Data en tijden

De cursus wordt twee keer per jaar gegeven. Klik hieronder voor het actuele rooster.

Rooster PhD en Postdoc cursussen 2021

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Vul dan ons registratieformulier in om je aan te melden voor onze notificatielijst en zo op de hoogte te blijven van nieuwe data en inschrijfmogelijkheden.

Cursusmateriaal

Effective Strategies for Academic Writing - Joy de Jong

De cursisten ontvangen het cursusmateriaal bij aanvang van de eerste les. De kosten van het cursusmateriaal zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Certificaat

Om het certificaat van de cursus te verkrijgen moeten de cursisten aan onderstaande drie voorwaarden voldoen: (1) de eerste les bijwonen, (2) 3 van de 4 resterende lessen bijwonen en (3) alle opdrachten op tijd ingeleverd hebben.

Kosten

Gereduceerde prijs* € 220,-
Universiteits-/interne prijs** € 440,-
Externe prijs € 440,-

De prijs is inclusief studie- en cursusmateriaal. Koffie, thee en lunch zijn niet bij de prijs inbegrepen.

* Wanneer heb je recht op de gereduceerde prijs?

  • Promovendi van Wageningen University & Research met een goedgekeurd Training and Supervision Plan (TSP) die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University (EPS, PE&RC, VLAG, WASS, WIAS, WIMEK).
  • Postdocs van Wageningen University & Research die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University.

** Wanneer heb je recht op de universiteits-/interne prijs?

  • Andere promovendi / postdocs en medewerkers van Wageningen University & Research.

Opzegtermijn

Je kunt je zonder bijkomende kosten afmelden voor de cursus tot vier weken voor aanvang van de cursus. Hierna zal de interne prijs afgeschreven worden, tenzij je:

  • iemand kunt vinden die je plaats wil innemen in de cursus. Geef in dat geval naam en contactinformatie van deze persoon door aan de cursuscoördinator. In dit geval bedragen de kosten voor opzegging € 50,-.
  • een geldige reden hebt om je  af te melden voor de cursus (ziekte of een sterfgeval van een familielid van 1e of 2e graad). Dit geldt alleen voor promovendi en postdocs van Wageningen University & Research. In dit geval zal de gereduceerde prijs in rekening gebracht worden en verwachten we een e-mail van je supervisor/PI met de reden van afmelding.