Testimonial

Erna Balk, Director of Communications, TuBerculosis Vaccine Initiative (TBVI)

“Het TuBerculosis Vaccine Initiative is als NGO gevestigd in het BioScienceCenter. De bereikbaarheid en prettige werkomgeving gaven voor ons de doorslag.”

De bereikbaarheid en prettige werkomgeving gaven voor ons de doorslag.
TBVI-logo-2015web.jpg

TBVI coördineert internationaal onderzoek naar nieuwe tuberculose vaccins. Die vaccins zijn dringend nodig om tuberculose (tbc) mee te lijf te gaan, een ziekte die jaarlijks nog altijd bijna anderhalf miljoen levens eist. TBVI werft fondsen, verzorgt projectmanagement en communicatie, en verleent wetenschappelijke ondersteuning aan de onderzoekers die aan deze vaccins werken.

Erna Balk, Director of Communications, van TBVI: “In 2009 hebben we ons met het kantoor gevestigd in het BioSience Center in Lelystad. TBVI is namelijk ontstaan onder de paraplu van Wageningen UR. Toen er verhuisd moest worden, bleek het BioScience Centre een goede locatie; dichtbij de oorspronkelijke locatie, bereikbaar, en met prima faciliteiten. Het complex ligt, door de goede treinverbinding, dichtbij Schiphol. Voor een wereldwijd opererende NGO als de onze is dat belangrijk. We kunnen zo snel op het vliegtuig of de internationale trein stappen. Bovendien is het makkelijk parkeren rondom het BSC en kan er in deze omgeving in alle rust worden gewerkt .”

De medewerkers van TBVI maken gebruik van de gezamenlijke faciliteiten in het bedrijfsverzamelgebouw. Denk bijvoorbeeld aan de gedeelde vergaderzalen, de grote kleurenprinter/-scanner, het keukentje en de postkamer. Erna Balk: “Zo kun je meteen aan de slag en bezig zijn met de kerntaken van je organisatie.”