Nieuws

Food Valley scholen én bedrijvennetwerk

Gepubliceerd op
12 december 2013

Naast VO-scholen en HO-instellingen willen we ook graag een aansluiting van bedrijven om daarmee toponderwijs mede mogelijk maken. Scholieren krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om al vroeg te worden ingelicht over de mogelijkheden binnen innovatieve bedrijven. Eén van de bedrijven waar me nu mee in gesprek zijn is Keygene.

Sinds september 2010 bestaat het Food Valley scholennetwerk. Het netwerk is nu al een succesformule welke uitgebreid gaat worden met een aantal innovatieve en research georiënteerde bedrijven.Deze bedrijven zoeken aansluiting bij het netwerk omdat ze behoefte hebben aan goed opgeleide mensen met passie voor Bèta en techniek.Door scholieren kennis te laten maken met deze bedrijven worden ze al vroeg ingelicht over de mogelijkheden binnen dit werkveld.

Daarom zijn we nu in gesprek met het bedrijf Keygene. Keygene ontwikkelt en verbetert nieuwe variëteiten van gewassen. De nieuwste genetische methodes worden hierbij ingezet. Wij onderzoeken nu wat de concrete vragen van middelbare scholen zijn aan zo’n bedrijf: Is het hulp bij een profielwerkstuk, een gastles over genetica of een uitdagende opdracht voor in de klas.

Mocht u belangstelling hebben om in contact te komen met een bedrijf als Keygene, neem dan contact op met Wilko van Loon.