Nieuws

Food for thought; Insecten eten, het nieuwe normaal?

Gepubliceerd op
20 december 2018

De kerstdagen staan voor de deur. 'The most wonderful time of the year' voor velen, een bron van stress voor anderen. Want, wat zetten we op tafel? Kalkoen, rollade, of toch maar weer (vegetarisch) gourmetten? En gaan we dit jaar weer voor overvloed of kiezen we voor duurzaamheid? Keuzes, keuzes.

Onlangs was er ophef op social media over de recepten in Allerhande, een van dé culinaire inspiratiebronnen voor ons kerstmenu. 'Als je geen vegetariër of veganist bent, ben je duidelijk geen doelgroep meer', schreef een teleurgestelde lezer. Duidelijk, als vegetarische recepten al een stap te ver zijn, dan stoten de krekels de garnalen voorlopig nog niet van troon als hoofdingrediënt van de al eeuwig populaire cocktail met whiskysaus.

Maar, hoe trekken we de consument dan wel over de streep als het gaat om deze gezonde duurzame eiwitbron? Wageningen Economic Research verkende drijfveren en barrières voor insectenconsumptie en presenteert vijf mogelijke strategieën om de acceptatie voor het eten van insecten te vergroten.

Wie weet serveren we volgend jaar risottoballetjes met meelwormen in filodeeg bij de kerstborrel… Fijne Kerstdagen!

Lees verder