Product of dienst

Frans 3

Volg deze cursus als je al eenvoudige woorden, zinnen en korte teksten in het Frans kunt begrijpen. Je kan de cursus ook volgen als je de cursus Frans 2 hebt gevolgd. Na de cursus Frans 3 kun je doorstromen naar Frans 4.

De lessen vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research, in het Forum gebouw.

Doelgroep

Frans 3 is voor iedereen die een jaar of 3 à 4 Frans heeft gevolgd op HAVO- of VWO-niveau en zijn of haar taalvaardigheid wil ophalen, of iedereen die de cursus Frans 2 heeft afgerond.

Eindniveau

Inhoud

Na deze cursus kun je:

  • eenvoudige, korte gesprekken voeren over persoonlijke onderwerpen;
  • in grote lijnen alledaagse gesprekken over vertrouwde onderwerpen volgen;
  • korte, eenvoudige berichten of e-mails schrijven.

De nadruk ligt op mondelinge communicatie, maar ook lees-, luister- en schrijfvaardigheid komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de Franse cultuur. Na deze cursus kun je deelnemen aan de cursus Frans 4 (op weg naar B1)

Opzet

De cursus omvat 8 werkcolleges van elk één uur en drie kwartier per week. Daarnaast dien je rekening te houden met 2 tot 3 uur zelfstudie per week om het gewenste niveau te bereiken.

Data en tijden

De cursus Frans 3 wordt jaarlijks aangeboden in oktober, februari en mei. De eerstvolgende cursus start in februari 2019.

Startdatum Einddatum Dag Tijd
20 februari 17 april woensdag 19.30 - 21.15 uur

Cursusmateriaal Frans 3

Alter Ego+ A2 (Livre de textes) ISBN: 9782011558121
Alter Ego+ A2 (Cahier d'activités) ISBN: 9782011558138

Je koopt deze boeken bij de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Certificering en examen

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages bij 80% aanwezigheid. Een diagnostische toets is optioneel, en kan op afspraak worden gemaakt. De kosten zijn € 25,-.

Kosten

BSc/Msc WUR studententarief* € 60,-
Medewerkerstarief € 250,-
Regulier tarief: € 275,-

*Dit tarief geldt alleen voor de studenten die een ondertekend formulier kunnen overleggen. Op dit formulier geeft je stage- of scriptiebegeleider aan dat je deze taalcursus nodig hebt voor jouw studie.

Voorafgaand aan inschrijving

Om plaatsing in de juiste cursus te waarborgen, is het voor nieuwe cursisten verplicht een gratis niveaubepaling te doen. Ook zal er een (telefonische) intake plaatsvinden. Je kunt je niet inschrijven voor de cursus zonder deze niveaubepaling. Neem contact op met ons Service Centre (into@wur.nl / 0317-482552) om een afspraak te maken.