Product of dienst

Frans 4

Wil je Frans leren voor stage, studie of werk in Frankrijk en is jouw Franse grammatica al van een redelijk niveau? Wens je deze kennis te verdiepen en vooral beter te leren communiceren in het Frans? De cursus Frans 4 helpt je de Franse taal beter te begrijpen en te spreken.

De lessen vinden plaats op de campus van Wageningen University & Research, in het Forum gebouw.

Doelgroep

Frans 4 is bedoeld voor iedereen die 3 of 4 jaar Frans heeft gevolgd op HAVO- of VWO-niveau en die sindsdien enigszins in contact met de Franse taal is geweest, door een cursus te volgen of enige tijd in een Franstalig land te verblijven. Deze cursus is ook bedoeld voor iedereen die de cursus Frans 3 heeft afgerond.

Eindniveau

  • Frans 4: op weg naar B1 (CEFR)

Inhoud

Na deze cursus kun je:

  • eenvoudige gesprekken voeren over vertrouwde onderwerpen;
  • de hoofdlijnen uit eenvoudige teksten begrijpen;
  • op een eenvoudige wijze een persoonlijke mening formuleren;
  • teksten en e-mails over vertrouwde ondewerpen schrijven.

De nadruk ligt op mondelinge communicatie, maar ook lees-, luister- en schrijfvaardigheid komen aan bod. Daarnaast leer je meer over de Franse cultuur.

Opzet

De cursus omvat 8 werkcolleges van elk één uur en drie kwartier per week. Daarnaast dien je rekening te houden met 2 tot 3 uur zelfstudie per week om het gewenste niveau te bereiken.

Data en tijden

De cursus Frans 4 wordt jaarlijks aangeboden in oktober, februari en mei. De eerstvolgende cursus start in februari 2019.

Cursusmateriaal Frans 4

Alter Ego+ A2 (Livre de textes) ISBN: 9782011558121
Alter Ego+ A2 (Cahier d'activités) ISBN: 9782011558138

Je koopt deze boeken bij de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Certificering en examen

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages bij 80% aanwezigheid. Een diagnostische toets is optioneel, en kan op afspraak worden gemaakt. De kosten zijn € 25,-.

Kosten

BSc/Msc WUR studententarief* € 60,-
Medewerkerstarief € 250,-
Regulier tarief: € 275,-

*Dit tarief geldt alleen voor de studenten die een ondertekend formulier kunnen overleggen. Op dit formulier geeft je stage- of scriptiebegeleider aan dat je deze taalcursus nodig hebt voor jouw studie.

Voorafgaand aan inschrijving

Om plaatsing in de juiste cursus te waarborgen, is het voor nieuwe cursisten verplicht een gratis niveaubepaling te doen. Ook zal er een (telefonische) intake plaatsvinden. Je kunt je niet inschrijven voor de cursus zonder deze niveaubepaling. Neem contact op met ons Service Centre (into@wur.nl / 0317-482552) om een afspraak te maken.