Nieuws

Fruit4Sports van start

Gepubliceerd op
19 april 2012

In Amsterdam stadsdeel Oost is op 19 april 2012 de eerste Nederlandse pilot rond het sportfruit-concept van start gegaan. Stadsdeelwethouder Openbare Ruimte Nevin Özütok plantte die dag een aantal Fruit4Sports fruitbomen op het sportpark Middenmeer-Voorland in Amsterdam, stadsdeel Oost. Fruit4Sports is een gezamenlijk initiatief van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), onderdeel van Wageningen UR en het InnovatieNetwerk van EZ.

De plannen werden omarmd door het stadsdeel Oost van Amsterdam die beheerder is van de terreinen van 23 sportverenigingen die zijn gevestigd op Middenmeer en Voorland, nabij de Jaap Eden IJsbanen. PPO zal het initiatief verder vormgeven in samenwerking met het platform Maatschappelijk Verantwoord Verenigen Nederland  (MVV), bedrijfsleven en de aanwezige verenigingen en teams.

Uit onderzoek is gebleken dat sportaccommodaties in Nederland een unieke locatie vormen om goede eetgewoontes en een gezonde leefstijl te bevorderen. Fruit4Sports voorziet in fruitproductie rond sportvelden gekoppeld aan actieve participatie en adoptie van miniboomgaarden door de verenigingen en hun leden. De verenigingen kunnen zo via de eigen kantines zelf gezonde voedingslijnen gaan ontwikkelen. De pilot in Amsterdam dient voor de partners mede als leerobject voor de verdere uitrol van Fruit4Sports in Nederland.