Alumnibijeenkomst bij UC Davis

Nieuws

Geanimeerde alumnibijeenkomst bij UC Davis

Gepubliceerd op
12 november 2013

Wageningse alumni die nu in Californië wonen, kwamen op 7 november bijeen bij de University of California Davis. De Dean van UC Davis, Mary Delany, heette hen welkom. Zij benadrukte de goede betrekkingen tussen de beide top-instellingen, die voortdurend in een ‘friendly fight’ zijn om de eerste plaats op internationale rankings op het gebied van Agricultural Sciences.

De reünie in Californië was de zevende in een reeks van internationale alumnibijeenkomsten die dit jaar worden georganiseerd om het 95-jarig bestaan van Wageningen University te vieren. Er waren zeventien alumni aanwezig. In Californië wonen ongeveer dertig oud-studenten van Wageningen University.

Men haalde herinneringen op aan de studententijd in Wageningen en realiseerde zich dat de opleiding voor velen nog altijd een zeer voorname rol speelt, of men nu recentelijk of veertig jaar geleden is afgestudeerd.

Ook waren er lezingen over voeding en gezondheid, verzorgd door prof.dr. Kathryn G. Dewey, International and Community Nutrition bij UC Davis, prof.dr. Michael Muller, Nutrition, Metabolism and Genomics aan Wageningen University en dr. Jos van Boxter, alumnus van Wageningen University en manager van het Plant Transformation Team bij Arcadia Bioscience California.

De drie wetenschappelijke bijdragen werden gevolgd door een geanimeerde discussie en een voedingstechnische eenvoudig doch gezond buffet.