Glutenvrije producten van haver

Achtergronden bij onze advertenties

Gegarandeerd glutenvrije haver

Eén tot drie procent van de Nederlandse bevolking wordt ziek van gluten in tarwe, gerst en rogge. Die gluten komen niet voor in haver, waarmee dus veilige producten te maken zijn voor deze mensen met glutenintolerantie (coeliakie).

Echter, tussen de haverkorrels mogen dan niet per ongeluk glutenbevattende graankorrels zitten. Daarom hebben Wageningse onderzoekers een haverproductieketen opgezet die gegarandeerd glutenvrij is. Een keten waarin de bedrijven streng op gluten controleren voordat de producten de consument bereiken. Zo werkt Wageningen UR aan de kwaliteit van leven.

Haver is een gezond, voedzaam en duurzaam noordwest Europees voedingsgewas, geschikt voor mens en dier. Het bevat unieke cholesterolverlagende voedingsvezels, verteert langzaam (gunstig bij diabetes en obesitas), en is geschikt voor mensen met glutenintolerantie (coeliakie). Wij kunnen het nu in De Nederlandse Haverketen gegarandeerd glutenvrij telen en verwerken.
Luud Gilissen is senior onderzoeker bij Plant Research International van Wageningen UR en promoot de consumptie en teelt van haver.

Haver hoort bij Nederland, aldus De Nederlandse HaverketenMeer informatie