Nieuws

Geslaagde alumnibijeenkomst regio Oost 24 donderdag oktober over 'Fabels en feiten over gezond eten'

Gepubliceerd op
13 november 2013

De najaarsbijeenkomst 2013 van de Alumnikring Oost werd gehouden op 24 oktober in De Kribbe in Wilp (Gld) en had als thema “Fabels en feiten over gezond eten”.

Voedsel en voeding staan voortdurend in de belangstelling. Iedereen heeft er een mening over en er wordt veel zinnigs maar ook veel onzinnigs over gezegd en geschreven. Begonnen met de schijf van vijf, gaat het nu vooral over gezondheid, afvallen en diëten: Wie weet het nog?

Prof. Dr. Ir. Edith Feskens, Hoogleraar voeding en gezondheid aan de WUR lichtte de complexiteit van de huidige voedselproductie toe en liet zien waar Wageningen mee bezig is op het vakgebied, om de feiten op een rij te krijgen en de zin van de onzin te scheiden. Daarna hield Prof. Dr. Ir. Pieter Dagnelie uit de Wageningse School en bijzonder hoogleraar voedingsepidemiologie aan de Universiteit Maastricht een voordracht over voeding vroeger en nu, wat we kunnen leren van de geschiedenis, en welke verdere ontwikkelingen we kunnen verwachten. Tijdens de pauze hield Willy Gooiker een causerie over de “smaak van vergeten granen”. Dhr. Gooiker verbouwt op zijn akkerbouwbedrijf in Wilp bijna vergeten granen en doet dat in samenwerking met de genenbank van de WUR.

De belangstelling was groot en de discussies lieten zien hoezeer het thema leeft onder de deelnemers. Meer dan 70 Wageningse alumni namen deel aan de bijeenkomst.