Green Office Wageningen

Het doel van Green Office Wageningen is om duurzaamheid verder te integreren binnen Wageningen University & Research. Studenten zijn de drijvende kracht achter Green Office en zij worden ondersteund door het Facilitair Bedrijf van Wageningen University & Research. Het concept van een “groen kantoor” is in 2010 ontstaan en voor het eerst succesvol geïmplementeerd bij Maastricht University. Green Office Wageningen is officieel van start gegaan 10 oktober 2012 en is daarmee in Nederland het tweede Green Office.

Green Office Wageningen speelt op het gebied van duurzaamheid een centrale rol in het ondersteunen en verbinden van studenten, medewerkers en projecten. De taken van Green Office Wageningen bestaan uit;

  • Het verbinden van het Facilitair Bedrijf van Wageningen University & Research met de onderwijs- en onderzoeksafdelingen. Green Office Wageningen bevordert deze samenwerking voor projecten die gericht zijn op het groener maken van de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door middel van een MSc proefschrift, stageplaatsen en ACT opdrachten.
  • Een platform creëren voor belanghebbenden op het gebied van duurzaamheid, waar informatie wordt uitgewisseld en samenwerking kan plaatsvinden.
  • Ondersteunen bij het realiseren van ideeën en initiatieven gericht op duurzaamheid bij Wageningen University & Research.
  • Versterken van de duurzaamheidsstrategie van Wageningen University & Research.