Haal meer uit je aaltjesschema

Nieuws

Haal meer uit je aaltjesschema

Gepubliceerd op
22 november 2016

Het is nu weer de tijd van het jaar om iets aan de schadelijke aaltjes te doen. Wageningen Plant Research brengt hiervoor twee filmpjes op aaltjesschema.nl die telers laten zien hoe je een schema op maat kan maken en hoe je tijdig symptomen kunt herkennen en grote schade kunt voorkomen.

Aaltjesschema op maat

Op de website aaltjesschema.nl staan twee video’s die het telersinzicht in het schema naar een hoger plan tillen. In de video 'Maak je eigen schema' op www.aaltjesschema.nl vertelt Leendert Molendijk hoe je een schema op maat kunt maken voor je eigen bedrijfssituatie. Stap voor stap laat hij zien hoe je gewassen kiest en de aaltjessoorten die op een individueel bedrijf van belang zijn. Daarna neemt hij je mee naar de achtergrondsinformatie met de biologie van de aaltjessoort, bestrijdingsadviezen, do’s en don’ts en de beschrijving van de kleuren en symbolen in de gebruiksaanwijzing.

Bekijk de video 'Maak je eigen schema'

Achtergronden

De video 'De achtergrond van aaltjesschema.nl' gaat in op het tijdig herkennen van symptomen en wat je kunt doen om grote schade te voorkomen. Een aantal belangrijke aaltjessoorten passeren de revue.

Met deze informatie kun je een beter beeld vormen wat een aaltje op je bedrijf kan betekenen. Bekijk de video’s voor een optimaal gebruik van www.aaltjesschema.nl. Hierdoor haal je maximale informatie uit het schema.

Bekijk de video 'De achtergrond van aaltjesschema.nl'