Excursie

Hannover Messe Challenge

Zit jij in 3/4/5 havo of 4/5/6 vwo en ben je geïnteresseerd in wetenschap en technologie? Doe dan mee aan de grootste scholieren denktank van Nederland en win €250 met je team!

Organisator Regionale vo ho netwerken
Datum

ma 12 april 2021 tot di 13 april 2021

Locatie Online en op school
Prijs Gratis

Op 12 en 13 april 2021 vindt de Hannover Messe Challenge plaats. Het programma is voor deze editie in een nieuw online jasje gestoken. De regionale VO-HO netwerken organiseren samen de grootste leerlingen denktank van Nederland. Leerlingen in 4/5 havo en 5/6 vwo gaan in teams aan de slag met een uitdagende challenge om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken (gemotiveerde leerlingen in 3h en 4v mogen ook deelnemen). De challenges zijn echte vraagstukken ontwikkeld door bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land.

Het programma vindt plaatst op maandag en dinsdagmiddag tussen 13.00 – 16.00 uur en is geheel gratis. In teams van 3 tot 6 leerlingen ga je aan de slag. Jullie kiezen vooraf aan welke challenge je wil meedoen. De centrale programma onderdelen zullen online te volgen zijn, het werken aan de challenge kan fysiek in de teams op je eigen school. Elk team krijgt een online studentcoach toegewezen en wordt begeleid door een docent op school.

De beste team-oplossing zal beloond worden met een cheque van 250 euro!

De inschrijving gaat open op 1 februari 2021. Neem alvast een kijkje op de website voor een overzicht van het programma. 

Achtergrond

De Hannover Messe Challenge wordt georganiseerd door zeven VO-HO Netwerken bestaande uit universiteiten, hogescholen en middelbare scholen uit heel Nederland.

Voorgaande jaren bestond het event uit twee verschillende dagen: het bezoek aan de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologie beurs van Europa en een voorbereidende Science Day op de campus van de Universiteit Twente. Door Corona wordt de editie 2021 online en op school georganiseerd.

logo_provincie_gelderland.png

logo_Techniekpact.png

Regionale VO HO Netwerken