Alumniverhaal

"Het ene moment Skype ik met een collega in India en het andere moment werk ik op ons kantoor in La Paz."

Annemarie is Marketing en Communicatie medewerker bij ICCO. Tijdens haar master Communication, Health and Life Sciences heeft ze voor een minor in Forest and Nature Conservation Policy gekozen.

Dankzij mijn technische minor ben ik nu heel goed in staat om inhoudelijke beleidsdocumenten vol jargon te vertalen naar aantrekkelijke teksten.

Tijdens de studie was ik actief bij studentenvereniging SSR-W en in de Studentenraad van de WUR als voorzitter van VeSte. Mijn jaar in de Studentenraad heeft mij ook mijn eerste baan bij de Provincie Zuid-Holland als commissiegriffier opgeleverd.

Naast politiek is ontwikkelingssamenwerking een grote passie van mij. Zo ben ik in mijn studietijd als jongeren-ambassadeur voor ICCO naar Braziliƫ geweest. De vacature voor mijn huidige functie was voor mij dan ook de kans om mijn droom waar te maken en bij een NGO te werken. Het was een enorm voordeel dat ze mij bij ICCO al kenden.

Ik ben nu verantwoordelijk voor alle online marketing en communicatie, van het schrijven van teksten tot het bepalen van de online strategie. Dankzij mijn technische minor ben ik nu heel goed in staat om inhoudelijke beleidsdocumenten vol jargon te vertalen naar aantrekkelijke teksten. Verder werkt ICCO internationaal, waarin ik een voorsprong heb door het samenwerken met internationale studenten. Het ene moment Skype ik met een collega in India en het andere moment werk ik op ons kantoor in La Paz, Bolivia aan de communicatiestrategie voor regio Zuid-Amerika. Nooit saai!