Studentenverhaal

"Het spreekt mij erg aan dat de studie een onderzoeksmentaliteit heeft."

Fabries Huiskes heeft Moleculaire levenswetenschappen gekozen omdat hij scheikunde en biologie allebei heel erg leuk was gaan vinden op zijn middelbare school. "Deze studie leek me daar een goede samensmelting van. Toen ik deze studie hier daadwerkelijk ben gaan doen kwam ik er wel achter dat er nog best een hoop natuurkunde bij komt kijken. Natuurkunde is voor mij persoonlijk een vak dat ik iets minder leuk vind maar ik vind het scheikundige en biologische deel van deze studie zo leuk dat ik het best waard vind dat erbij te doen. Ook spreekt het mij heel erg aan dat de studie een onderzoeksmentaliteit heeft en dat je alles tot in de diepste puntjes leert uit te zoeken in plaats van alles zo maar te nemen voor wat het is."

Wageningen is kleinschalig, maar dat betekent absoluut niet dat het hier saai is.

Waarom Wageningen?

Na mijn meeloopdag was ik er al uit: “Ik wil deze studie in Wageningen doen.” Het onderwijs is in Wageningen iets kleinschaliger dan elders en dat neemt met zich mee dat het onderwijs persoonlijker gegeven kan worden. Dit sprak mij wel aan omdat ik soms een spreekwoordelijke schop nodig heb voor ik ergens mijn best op doe en hier staat de leraar dicht genoeg bij je om je dat te geven.
Niet alleen het onderwijs, maar ook Wageningen zelf, is kleinschaliger dan vele andere studentensteden, maar dat betekent absoluut niet dat het hier saai is. Een groot deel van de Wageningse bewoners is namelijk student en veel studenten bij elkaar weten altijd wel iets gezelligs te verzinnen.

Toekomstplannen

Na mijn studie zou ik graag nog even aan de universiteit willen blijven plakken om hier mijn doctoraat te halen. Het vakgebied waar ik het onderzoek voor dat promoveren  wil doen ligt aan de biologische kant, het liefst zou ik onderzoek doen naar micro-organismen die hulpzame stoffen voor ons kunnen produceren.