Nieuws

Houden van beren: doet u het al?

Gepubliceerd op
9 maart 2012

Het houden van beren brengt in de praktijk veel vragen met zich mee. Hoe moet ik ze voeren? En wat is de beste afleverstrategie? Maar ook; hoe ga ik het beste met beren om? Allemaal vragen die spelen bij dit thema. Dit geldt voor zowel varkenshouders die al zijn overgeschakeld als varkenshouders die overschakeling naar het houden van beren overwegen.

ForFarmers en VarkensNET nodigen u uit voor de bijeenkomsten rondom het thema beren houden! Samen met WUR Livestock Research en ABAB is een inspirerende bijeenkomst samengesteld waarmee de varkenshouder in de dagelijkse praktijk zijn voordeel kan doen. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde:

  • energiebehoefte en voerschema;
  • afleverstrategie;
  • economische afwegingen;
  • specifiek berengedrag.
Ondernemen_met_ballen.jpg

Naast inzicht in de behoeftes en gedragingen van beren t.a.v. deze onderwerpen krijgt u uiteraard ook handvatten aangereikt hoe u hier op kunt sturen. Daartoe is binnen de ‘wroetsessies’ in het tweede deel van de bijeenkomst voldoende ruimte ingericht. De ervaringsdeskundigen zijn inmiddels ook bekend: Esther Frank, varkenshoudster uit Lievelde, welke zal ingaan op het verhogen van het rendement door beter inzicht in resultaten; en Dick van de Vegt, varkenshouder uit Dalfsen, welke zijn ervaringen op het gebied van management van het houden van beren zal delen.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, zie hier de uitnodiging of neem contact op met nienke.dirx@wur.nl. De bijeenkomst is bedoeld voor varkenshouders en medewerkers. Voor mensen vanuit het bedrijfsleven is beperkt plaats.