Studentenverhaal

“Ik heb voor Moleculaire Levenswetenschappen gekozen omdat ik wil weten hoe reacties nou écht gebeuren.”

Jochem Bronkhorst is nu bezig met het tweede jaar van de studie. “Bij Moleculaire Levenswetenschappen leer je over de levensprocessen en wat de chemische en natuurkundige achtergronden ervan zijn. De opleiding in Wageningen bestaat al jaren en is hoog aangeschreven. Ook is het chemisch gericht, en dat vind ik erg leuk. In andere steden heb je soortgelijke opleidingen, bijvoorbeeld in Maastricht, maar vaak zijn ze onderdeel van een andere studie. Daar begin je pas na een jaar met het volgen van vakken die je hier al in het eerste jaar krijgt.”

Doordat het een kleine studie is, kent iedereen je snel: zowel je studiegenoten als de hoogleraren.

De opleiding

“Tot nu toe bevalt de opleiding erg goed! De vakken zijn erg interessant en uitdagend. Het is zeker pittig, maar aan de andere kant verwacht men niet dat je direct briljant bent. Ik vind het ook fijn dat het een kleine studie is; mijn jaar bestaat maar uit zo’n dertig man. Hierdoor ken je je studiegenoten snel, en je hebt veel persoonlijk contact met docenten en hoogleraren. Verder hebben we een erg actieve studievereniging, die onder andere lezingen en borrels organiseert. Het is een hechte groep en ik vind het erg leuk om daarbij te horen.”

Toekomst

“Ik ben nu pas tweedejaars, dus ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, maar het lijkt me erg leuk om later verder de wetenschap in te gaan. In het eerste jaar loop je al veel rond in onderzoekslaboratoria, en de van mensen daar kun je veel leren. Stiekem vind ik organische chemie – de chemie van voornamelijk C’tjes en H’tjes - wel erg interessant. Aan andere kant vind ik microbiologie – zoals bacteriën – ook erg boeiend. Ach ja, ik heb nog een paar jaar te gaan, dus dat komt wel goed.”