Studentenverhaal

"Ik vind het veel leuker om te weten hoe de ‘kleine’ dingen in elkaar zitten."

Je studiekeuze maakt je niet zomaar, die is gebaseerd op heel veel dingen. Niki Joosten vond Scheikunde altijd erg leuk op de middelbare school, maar bij biologie lagen ook zeker haar interesses. “Hoewel biomedische wetenschappen me ook erg aansprak, kwam ik tot de conclusie dat ik het veel leuker vind om te weten hoe de ‘kleine’ dingen in elkaar zitten dan de grote processen in het lichaam. Het is vrij pittig, maar met genoeg discipline en motivatie is deze studie zeker wel te halen.”

De sfeer hier is erg persoonlijk

Opleiding in Wageningen

Niki Joosten heeft haar keuze voor Wageningen vooral gebaseerd op de sfeer. Die is, vanwege het feit dat Wageningen vrij klein is, erg persoonlijk.

“Een mooi voorbeeld is mijn practicum Moleculaire biologie. We zaten met ongeveer 10 studenten aan een practicumtafel met een begeleider. Op een mooie zonnige dag waren op tijd klaar met het practicum. Toen zijn we met z’n allen, inclusief begeleider, in Wageningen een ijsje gaan eten. Op zo’n momenten denk ik: ‘Dit kan alleen in Wageningen’.”

Studentenleven

Studeren is prioriteit nummer 1, maar daarnaast heb ik mijn avonden altijd wel gevuld met leuke en ook leerzame activiteiten. Momenteel draai ik een jaartje bestuur van de studievereniging. Daarnaast ga ik ook nog sporten bij de rugbyclub en ben ik lid van de studentenvereniging D.L.V. Nji-Sri.

Kortom:  De studie is pittig, maar door overdag goed te werken, kun je je avonden vol plannen met leuke activiteiten.