Studentenverhaal

Ik was altijd al geïnteresseerd in het weer.

Maarten Stam is eerstejaars student en volgt de opleiding Bodem, Water, Atmosfeer bij Wageningen University. “Ik was altijd al geïnteresseerd in het weer en besloot zodoende naar een aantal meeloopdagen te gaan, om te kijken wat ik daarmee kon doen. De opleiding Bodem, Water, Atmosfeer sprak me meteen aan!”

Bodem & Water 1 en Bodem & Water 2 vind ik tot nu toe de interessantste vakken.

Opleiding

“De opleiding gaat voornamelijk over de samenhang tussen de bodem, het water en de atmosfeer. Verder kun je later in de opleiding vakken kiezen met betrekking tot één van de drie onderdelen om je daarin te specialiseren. In de eerste periode hadden we een inleidend vak waarbij je met een groepje een bepaald onderwerp moest uitdiepen via diverse wetenschappelijke artikelen en boeken. In de zesde periode krijgen we het integratievak bodem, water en atmosfeer. Daarbij gaan we een aantal excursies doen en daar zit ook veldwerk in, wat in deze opleiding een belangrijk onderdeel is.

De leukste vakken zijn toch de vakken die echt met de opleiding te maken hebben. Nu hebben we “Bodem en Water 1” en “Bodem en Water 2” gehad en dat vind ik tot nu toe de interessantste vakken. De volgende periode hebben we het vak “Inleiding Atmosfeer” en daar verheug ik me erg op, omdat het onderdeel Atmosfeer toch de reden voor mij was om hier te gaan studeren.

Studentenleven

“Ik ben lid van de studievereniging van onze opleiding, Pyrus. Ik zit nu in de “IntroduCtie” van volgend jaar. Met deze commissie organiseren we een middag voor de eerstejaars tijdens de AID (Algemene Introductie Dagen) en het eerstejaarsweekend voor nieuwe Bodem, Water, Atmosfeer studenten. Verder krijg je als je lid bent korting op je boeken, wat veel voordeel oplevert. Naast mijn opleiding sport ik ook veel. Ik fitness twee keer per week en ik doe af en toe mee met het zaalvoetbalteam van Pyrus.”

Toekomstplannen

“In de toekomst wil ik meer voor mijn studievereniging gaan doen. Ik hoop in ieder geval verder te gaan met de specialisatie Atmosfeer van mijn opleiding. Ik ben hier gekomen om meteoroloog te worden en daar blijf ik nog steeds bij, hoewel bodem en water ook heel erg interessant zijn. De opleiding is echt leuk en ook zeker een aanrader als je van de natuur houdt, maar toch een wetenschappelijke opleiding wilt!”