Alumniverhaal

''Ik werk zowel individueel aan kleine projecten als in groepsverband aan grotere projecten.''

Na haar afstuderen is Harmke van den Dikkenberg als onderzoeker gaan werken bij het Prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut.

Het leukste aan mijn werk vind ik het proces van een onderzoeksidee tot een eindproduct.

Baan

Het Prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut is een wetenschappelijk studiecentrum dat vanuit de christelijke levensbeschouwing de besluitvorming over ethische kwesties in de politiek en de gezondheidszorg tracht te beïnvloeden. Verder ondersteunt het artsen, verpleegkundigen en zorginstellingen bij ethische en levensbeschouwelijke vragen in de zorgverlening. Het doel van het instituut is het bevorderen en handhaven van Bijbels verantwoorde waarden en normen in de gezondheidszorg.         

Ik werk zowel individueel aan kleine projecten als in groepsverband aan grotere projecten. De verschillende projecten en onderzoeken maak ik vanaf het begin mee. Zo stel ik projectvoorstellen op met daarin het plan van aanpak en het budget en doe ik onderzoek onder supervisie van een senioronderzoeker. Bij sommige projecten ben ik projectleider wat inhoudt dat ik de kwaliteit en het overzicht van planning, kosten en informatie (intern en extern) van en over het project goed in de gaten moet houden.

Voor mijn werk heb ik vaardigheden op het gebied van onderzoek, organisatie, projectmanagement en didactiek nodig. Om door te groeien binnen dit bedrijf moet ik promoveren. Er zijn namelijk junior en senior onderzoekers plekken en om senior onderzoeker te zijn moet je gepromoveerd zijn.

Het leukste aan mijn werk vind ik het proces van een onderzoeksidee tot een eindproduct, met alle stappen die daarvoor gezet moeten worden, zoals subsidie aanvragen, stakeholders identificeren, methoden kiezen en respondenten selecteren.