Bijeenkomst

Informatiebijeenkomst 'Afvalproef' Noord-West

11 februari- Informatiebijeenkomst Afvalproef Noord-West

Organisator Gemeente Wageningen
Datum

di 11 februari 2014 19:30 tot 21:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Er zijn twee inzamelrondes geweest voor plastic kliko en de resultaten zijn goed. In de eerste ronde is 3.780 kg en in de tweede ronde is 3.640 kg opgehaald. Dit is per huishouden in de proefwijk 3,6 kg plastic per keer. Als vergelijking: in de rest van Wageningen is dit gemiddeld 1,2 kg per 4 weken. In de proefwijk wordt met de kliko voor plastic dus drie keer meer plastic ingezameld. Niet iedereen zet de kliko voor plastic elke 4 weken aan de straat. In de eerste ronde heeft 66% van de mensen de plastic container aan de straat gezet en in de tweede ronde 82,5%.

In de beginperiode heeft ACV de verzamelcontainers voor restafval zeer nauwkeurig in de gaten gehouden. Dit om de containers optimaal te kunnen legen en te kijken of er geen zakken naast staan. Momenteel worden de verzamelcontainers allemaal twee keer per week geleegd en de bewoners houden de omgeving van de containers netjes.

Bij de bovengrondse containers kreeg de gemeente meldingen dat de opening voor sommige mensen te hoog was en de ontgrendeling van de klep erg kort was. Mensen haalden het niet om na het aanbieden van de pas, de container op tijd open te krijgen. Om dit te verhelpen zijn opstapjes naast de containers gelegd en is de tijd van ontgrendeling verlengd.

Bij de appartementen wordt ook plastic apart ingezameld, maar dan in de bovengrondse verzamelcontainers die voorheen voor restafval waren. Bewoners maken hier goed gebruikt van, maar helaas trof ACV hier regelmatig vervuiling aan. Hierop wordt nu meer toezicht gehouden en in de laatste ronde is in nog maar één container restafval aangetroffen.