Nieuws

Inschrijving Kinderuniversiteit en W&T-conferentie geopend!

Gepubliceerd op
27 mei 2013

Op woensdag 2 oktober organiseert het WKWU voor kinderen en leerkrachten een echte wetenschapsdag. Thema van de dag is duurzaamheid.

De (mid)dag is opgesplitst in twee delen: een conferentie voor leerkrachten, schoolleiders en pabo-studenten, en een Kinderuniversiteit voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Beide evenementen vinden gelijktijdig plaats: op deze manier kunnen leerkrachten en leerlingen samen naar Wageningen komen om geinspireerd en geinformeerd te worden over duurzaamheid!

Voor leerkrachten, schoolleiders en pabo-studenten

Voor leerkrachten, schoolleiders en pabo-studenten organiseert het Wetenschapsknooppunt Wageningen University een W&T-conferentie. Deze inspiratie- en studiedag biedt u een schat aan inspiratie, praktische tips en lesmaterialen om mee aan de slag te gaan in de klas. Wetenschappers en leerkrachten geven u via lezingen en workshops achtergrondinformatie om het thema duurzaamheid verrassend veelzijdig aan te pakken in het onderwijs. Ook geven we u tips om onderzoek door kinderen te stimuleren en om deze onderzoeksactiviteiten te begeleiden. Specifiek voor schoolleiders besteden we aandacht aan de implementatie van Wetenschap en Techniek op school.

Voor kinderen

Speciaal voor kinderen organiseert het WKWU de Kinderuniversiteit. Twee hoogleraren geven op woensdagmiddag 2 oktober voor de kinderen van de Kinderuniversiteit een college over duurzaamheid. 150 kinderen kunnen dit college bijwonen.

Aanmelden

Meld jezelf, je collega's en leerlingen vandaag nog aan voor de evenementen op 2 oktober. Tip: zet de activiteit in de jaarkalender voor kinderen en het personeel bij jou op school. Voor alle activiteiten geldt vol=vol, dus wees er op tijd bij met inschrijven.