Product of dienst

Intensieve zomercursus Social Dutch 1 (online cursus)

Ben je een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou je graag in één week Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met jouw buren? Dan zijn onze intensieve zomercursussen Social Dutch echt iets voor jou.

Doelgroep

Deze online cursus is voor studenten die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands hebben en Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Instapniveau: A0 (CEFR)
Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Voordat de cursus begint krijgen alle deelnemers een zelfstudiepakket met opgaven die je op de cursus voorbereiden. Er wordt van alle deelnemers verwacht dat ze deze opgaven maken voordat de cursus begint. Het maken van de opgaven duurt ongeveer een uur.

Opzet

De online zomercursus duurt 1 week. Twee keer per dag krijg je 2 uur en 15 minuten les in een 'virtual classroom', dus 4,5 uur per dag. Daarnaast moet je rekening houden met gemiddeld 25 uur zelfstudie om het gewenste niveau te behalen.

Elke les die door wordt geannuleerd vanwege ziekte van de docent, wordt aan het einde van de cursus ingehaald.

Let op: de intensieve sessies en zelfstudie nemen een groot gedeelte van je tijd in beslag tijdens deze week. We raden je daarom aan om deze cursus niet te combineren met een andere studie- of werkgerelateerde activiteiten. Wil je een minder intensieve cursus volgen, bekijk dan onze reguliere cursus Social Dutch 1.

Data en tijden

De intensieve zomercursus vindt twee keer plaats:

• 5 juli t/m 9 juli
  • 23 t/m 27 augustus
Data intensieve zomercursus Social Dutch 1*
Course Time Class 1 Class 2 Class 3 Class 4 Class 5
Social Dutch 1 09.00-11.15 & 12.30-14.45 5-jul 6-jul 7-jul 8-jul 9-jul
Social Dutch 1 09.00-11.15 & 12.30-14.45 23-aug 24-aug 25-aug 26-aug 27-aug

* De lesdata kunnen mogelijk wijzigen

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Klik dan hier en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data.

Locatie

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Cursusmateriaal

Start.nl deel 1 (2e druk 2017) ISBN: 9789046905661

Na registratie ontvang je tijdig meer informatie over de aanschaf van het cursusmateriaal.

Certificering

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Met dit certificaat kun je doorstromen naar Social Dutch 2.

Kosten (excl. cursusmateriaal)

Social Dutch 1 & 2, WUR Studenten Gratis*
Regulier tarief € 275,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten. Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (8 van de 10 half-day sessions) aanwezig zijn geweest. Wanneer hiernaan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur van € 90,-

Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.