Product

Intensieve zomercursus Social Dutch 2 (face-to-face)

Met de intensieve zomercursus Social Dutch 2 word je gedurende een week helemaal ‘ondergedompeld’ in de Nederlandse taal. Ben je een bachelor- of masterstudent aan de Wageningen University & Research en zou je graag in één week Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met jouw buren? Dan is onze intensieve zomercursus Social Dutch 2 echt wat voor jou! Deze cursus is het vervolg op Social Dutch 1, maar kun je ook volgen als je al een basis hebt.

Doelgroep

De cursus is voor bachelor- en masterstudenten van Wageningen University & Research die een beetje kennis van het Nederlands hebben en de taal snel willen leren.

Cursusniveau

Instapniveau: Op weg naar A1 (CEFR)
Eindniveau: A1 (CEFR)

Cursusinhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands in simpele, alledaagse situaties.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Grammatica wordt altijd in een communicatieve context en in functionele situaties behandeld.

Bijvoorbeeld: Wanneer je leert om te praten over gebeurtenissen in het verleden, leer je tegelijk over het perfectum (voltooid tegenwoordige tijd) omdat kennis over dit grammaticale onderwerp zinvol en relevant is om duidelijk over gebeurtenissen in het verleden te kunnen praten of schrijven.

In de cursus is ook aandacht voor de uitspraak van het Nederlands en interessante aspecten van de Nederlandse cultuur.

De docent gebruikt zoveel mogelijk Nederlands tijdens de cursus.

Toelatingseisen

Voor Social Dutch 2 heb je voorkennis van het Nederlands nodig. Als je Social Dutch 1 of de intensieve zomercursus Social Dutch 1 hebt gedaan, kun je meteen starten met Social Dutch 2.

Heb je al eerder Nederlands gestudeerd? Maak dan een afspraak via into@wur.nl voor een intakegesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

Is Duits je moedertaal?
Dan bieden we je de mogelijkheid om meteen te starten met Social Dutch 2. De voorwaarde is dat je van tevoren zelf hoofdstuk 1 t/m 5 van het cursusboek bestudeert.

Voordat de cursus begint krijgen alle deelnemers een zelfstudiepakket met opgaven die je op de cursus voorbereiden. Er wordt van alle deelnemers verwacht dat ze deze opgaven maken voordat de cursus begint. Het maken van de opgaven duurt ongeveer 1 uur.

Data en tijden

Cursus Tijd Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Social Dutch 2 09.00-11.15 & 12.30-14.45 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 8 juli
Social Dutch 2 09.00-11.30 & 12.30-14.30 29 augustus 30 augustus 31 augustus 1 september 2 september

Mocht de situatie aanleiding geven, dan kan het zijn dat de face-to-face cursus volledig online doorgaat.

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Klik dan hier en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data.

Locatie

Je volgt de cursus bij ons op locatie: Forum, Wageningen Campus.

Aantal bijeenkomsten

De online zomercursus duurt 1 week. Twee keer per dag krijg je 2 uur en 15 minuten les, dus 4,5 uur per dag.

Zelfstudie

In totaal 25 uur totaal aan zelfstudie.

Cursusmateriaal

Start.nl deel 1 (2e druk 2017), ISBN: 9789046905661

Na registratie ontvang je tijdig meer informatie over de aanschaf van het cursusmateriaal.

Certificering

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages als je in minimaal 80% van de lessen aanwezig was. Na Social Dutch 2 kun je doorstromen naar Social Dutch 3.

Kosten

Social Dutch 1 & 2 WUR Studenten gratis*
Regulier tarief € 275,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten.Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (8 van de 10) aanwezig zijn geweest. Wanneer hiernaan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur van € 90,-.

De cursusprijs is exclusief het cursusmateriaal.