Product of dienst

Intermediate Dutch 2 (online cursus)

Ben jij een promovendus, internationale werknemer bij Wageningen University & Research of expat? Heb je al een basisniveau Nederlands maar wil jij je Nederlandse taalvaardigheid verder verhogen, bijvoorbeeld om met je collega’s te kunnen praten over je werk of opleiding of om je mening te kunnen geven? Wil je leren telefoneren in formele situaties? Lijkt het je ook leuk om makkelijker informele contacten met Nederlanders aan te kunnen gaan, bijvoorbeeld een praatje met je buren maken? Wil jij je woordenschat uitbreiden en oefenen met communicatievaardigheden en daarnaast iets leren over wat typisch Nederlands is? Volg dan de cursus Intermediate Dutch 2.

De lessen worden online gegeven. Je leert op afstand, in een kleine groep, altijd met begeleiding van een docent. De lessen vinden plaats via de Virtual Classroom in Brightspace, de beveiligde online leeromgeving van Wageningen University & Research. Ook voor cursisten buiten de campus is deze leeromgeving eenvoudig en veilig toegankelijk.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor alle internationale werknemers en promovendi van Wageningen University & Research. Externe deelnemers, zoals expats, zijn ook van harte welkom.

Cursusniveau

Intermediate 2: van A2 tot B1- (CEFR)

Inhoud

Je hebt enige kennis van het Nederlands nodig om te starten. Het startniveau van de cursus is A2. Als je Intermediate Dutch 1 hebt gedaan, kun je meedoen aan Intermediate Dutch 2. De basisgrammatica wordt herhaald en uitgebreid tot een hoger niveau dan bij Intermediate Dutch 1. Je kunt ook starten als je al eerder Nederlands hebt gestudeerd en niveau A2 hebt gehaald, bijvoorbeeld in je eigen land. Je kunt een online intake plannen om je niveau te laten checken.

Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: Studie en beroep, De samenleving, Weer en geografie en Communicatie.

Als je Intermediate Dutch 2 hebt gedaan, kun je doorstromen naar Advanced Dutch 1.

Planning

·       Aantal lessen: 14* (1 les per week)

·       Zelfstudie 3 tot 4 uur per week

·       Voertaal tijdens de les: Nederlands

·       Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 15

* De lessen die worden afgezegd wegens afwezigheid van de docent worden aan het einde van de cursus ingehaald. 

Data & tijden

De volgende cursusronde start in februari/maart 2021. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de nieuwe data bekend zijn? Mail ons op:

into@wur.nl

Heb je interesse in Intermediate Dutch 2 maar vormt de lestijd of het niveau een belemmering, laat dit ons dan weten via into@wur.nl. Wij proberen dan in de nabije toekomst ons aanbod nog beter op je wensen af te stemmen.

Cursusmateriaal

De sprong, ISBN: 978-946-1052872. Dit boek is o.a. te koop in de WUR-shop in het Forumgebouw.

Certificaat

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.

Kosten

€ 490,-  (exclusief cursusmateriaal).

Inschrijven

Voorafgaand aan de inschrijving: Als je niet zeker weet of deze cursus op het juiste niveau is of past bij je leerdoelen, bel dan even naar ons Service Centre voor een vrijblijvende afspraak met een van onze cursusadviseurs Nederlands.