Product of dienst

Intermediate Dutch 2 (online cursus)

Kun je al goed Nederlands spreken in sociale situaties maar wil je je Nederlandse taalvaardigheid verder verhogen, bijvoorbeeld om met je collega’s of vrienden te praten over je onderzoek, werk of reizen? Wil je duidelijker kunnen vertellen wat je mening is over diverse onderwerpen of hoe je voelt in uiteenlopende situaties? Wil jij je woordenschat uitbreiden en oefenen met communicatievaardigheden en daarnaast iets leren over wat typisch Nederlands is? Volg dan de cursus Intermediate Dutch 2.

De cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

De cursus is voor internationale medewerkers, expats of promovendi die al een beetje kennis van het Nederlands hebben en die Nederlands willen leren voor sociale doeleinden op en buiten de werkvloer.

Cursusniveau

Startniveau: A2 (CEFR)
Eindniveau: Op weg naar B1 (CEFR)

Cursusinhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands in alledaagse situaties.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Grammatica wordt altijd in een communicatieve context en in functionele situaties behandeld.

Bijvoorbeeld: Wanneer je leert om adviezen te formuleren, leer je tegelijk over het gebruik van de constructie ‘Ik zou …’ omdat kennis over dit grammaticale onderwerp zinvol en relevant is om op dit taalniveau op respectvolle wijze een advies te formuleren.

Cultuur en geschiedenis beïnvloeden de taal van een land. Daarom is er in deze cursus ook aandacht voor interessante en relevante aspecten van de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Kennis over deze onderwerpen maakt het makkelijker om Nederlanders en hun reacties te begrijpen.

Bijvoorbeeld:

Hoe direct reageert een Nederlander als je hem slecht nieuws geeft? Hoe gebruikelijk is het in Nederland om emoties te tonen op de werkvloer of in een les? Moet je wachten tot iemand om je mening vraagt voordat je een mening geeft? Hoe open zijn Nederlanders over het soort onderwijs dat ze gevolgd hebben?

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je voorkennis van het Nederlands nodig. Als je Intermediate Dutch 1 hebt gedaan, kun je meedoen aan Intermediate Dutch 2.

Je kunt ook starten als je al eerder Nederlands hebt gestudeerd, bijvoorbeeld in je eigen land. Plan dan een online intake via into@wur.nl zodat we kunnen kijken welk niveau geschikt is.

Data en tijden

Dag Startdatum Einddatum Tijd
donderdag 23 september 2021 20 januari 2022 16:00-17:30 uur

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Klik dan hier en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data.

Aantal bijeenkomsten

14 online bijeenkomsten van 1,5 uur.

Zelfstudie

1 tot 1,5 uur per week.

Cursusmateriaal

Nederlands in Actie, ISBN: 9789046902981

Certificering

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages als je in minimaal 80% van de lessen aanwezig was. Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Kijk dan eens bij onze cursus Advanced Dutch 1.

Kosten

WUR medewerkers, promovendi en externen € 490,-

De cursusprijs is exclusief het cursusmateriaal.

Raadpleeg onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.