Dairy Nutrition

Internationaal Melkveevoeding Symposium 2013: Voerefficiëntie bij melkvee

Op donderdag 21 november 2013 presenteren zeven experts uit binnen- en buitenland hun visie op de vraag hoe we de voerefficiëntie in de melkveehouderij kunnen verbeteren.

Voerefficiëntie is een belangrijke factor voor de duurzame melkveehouderij van de toekomst. Niet alleen economisch gezien, maar ook op het gebied van het milieu; efficiënt nutriëntengebruik helpt namelijk om emissies en excreties te verminderen.

Voerefficiëntie is echter een complexe parameter die niet alleen door de samenstelling van het rantsoen wordt beïnvloed, maar ook door specifieke nutriënten, managementfactoren, de gezondheidsstatus en de genetische achtergrond van de veestapel.

Het Melkveevoeding Symposium wordt jaarlijks georganiseerd door het  Centrum Diervoeding, dit jaar in samenwerking met Balchem Corporation, Diamond V, Dupont Pioneer en Wageningen Institute of Animal Sciences.

Vertegenwoordigers van de diervoeder-, additieven- en zuivelindustrie, kennisinstituten, overheidsinstanties, dierenartsen, studenten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom op het symposium!

Tijd Titel Spreker Organisatie
09.00u Koffie en aanmelden
09.30u Welkom en opening
09.45u Dairy production in a global perspective abstract - presentatie - Q&A Theun Vellinga Wageningen UR Livestock Research
10.30u Forage harvesting and preservation and feed efficiency abstract - presentatie - Q&A Bill Mahanna DuPont Pioneer
11.15u Increasing Dairy Profits by Reducing Variability in TMR’s and PMR’s abstract - presentatie - Q&A Kevin Leahy Diamond V
12.00u Lunchpauze
13.30u Feed additives in relation to feed efficiency abstract - presentation Karl-Heinz Südekum Bonn University
14.15u Nutrient losses during digestion and metabolism abstract - presentation - Q&A Jan Dijkstra Wageningen University
15.00u Koffiepauze
15.30u Protein and amino acid efficiency abstract - presentation - Q&A Chris Reynolds University of Reading
16.15u Animal health management to improve longevity and feed efficiency abstract - presentation - Q&A Ad van Vuuren Wageningen UR Livestock Research
17.00u Afsluiting en borrel

Aanmelden

De registratieprocedure is gesloten. We zien u graag op het volgende symposium in 2014!

Locatie & overnachten

Hof van Wageningen, Hotel and Conference Centre
Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen
The Netherlands
Phone +31 317 490 133
Routebeschrijving

In het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen kunt u ook hotelkamers boeken.
Meer informatie en online reserveren

Voor deelnemers die per vliegtuig arriveren is Schiphol de dichtstbijzijnde luchthaven. Vanaf daar kan per trein gereisd worden naar treinstation “Ede-Wageningen”, waar verschillende buslijnen vertrekken richting de Hof van Wageningen. Voor meer informatie over reizen per OV klik hier.

Contact

Meer informatie? Neem contact op met de organisatie via info.dairysymposium@wur.nl

logobalk.png