MOOC

Introduction to Animal Behaviour

In gratis online cursus Introduction to Animal Behaviour leer je hoe geweldig divers en complex het gedrag van wilde dieren is. Ontdek hoe dieren leren, communiceren, voedsel vinden, roofdieren vermijden en onderling sociaal gedrag vertonen.

Organisator Wageningen University & Research

di 4 september 2018 tot do 12 september 2019

Duur Deze MOOC is open voor inschrijving.
Setup Online
Prijsomschrijving Gratis

Over de cursus

Wil je begrijpen hoe en waarom dieren zich op een bepaalde manier gedragen, en hoe gedragshypotheses wetenschappelijk worden getest? In deze cursus op het gebied van biologie en levenswetenschap krijg je een inleiding over het complexe gedrag van wilde dieren en hoe dit wordt bestudeerd.

Gedurende zes weken onderzoeken de cursisten wat voor gedrag dieren vertonen in antwoord op de uitdagingen van het dagelijkse leven. Om te beginnen kijken we naar hoe dieren leren en met elkaar communiceren, en dan bespreken we hoe ze voedsel vinden, roofdieren vermijden, partners kiezen en nakomelingen grootbrengen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het gedrag van dieren dan je ziet in natuurdocumentaires of leert op de middelbare school. Er is geen voorkennis nodig, alleen nieuwsgierigheid en enthousiasme over het onderwerp.

Wat je gaat leren

• Kernbegrippen voor het begrip van dierlijk gedrag
  • Hoe enorm breed en complex het gedrag van dieren is
  • Hoe wetenschappelijke hypotheses worden ontwikkeld en getoetst
  • Hoe dieren leren en communiceren
  • Het voortplantingsgedrag van dieren
  • Hoe dieren sociaal functioneren

Maak kennis met de docent

Andere interessante MOOCs

Ben je geinteresseerd in dieren? Bekijk ook eens de MOOC Animal Breedings and Genetics.