MOOC

Introduction to Animal Behaviour

In de online cursus Introduction to Animal Behaviour leer je hoe geweldig divers en complex het gedrag van wilde dieren is. Ontdek hoe dieren leren, communiceren, voedsel vinden, roofdieren vermijden en onderling sociaal gedrag vertonen.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 4 mei 2021 tot di 4 januari 2022

di 7 september 2021 tot di 3 mei 2022

di 7 september 2021 tot di 22 februari 2022

di 4 januari 2022 tot di 21 juni 2022

Duur 6 weken, 4-6 uur per week
Prijs € 140,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €140.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Wil je begrijpen hoe en waarom dieren zich op een bepaalde manier gedragen, en hoe gedragshypotheses wetenschappelijk worden getest? In deze cursus op het gebied van biologie en levenswetenschap krijg je een inleiding over het complexe gedrag van wilde dieren en hoe dit wordt bestudeerd.

Gedurende zes weken onderzoeken de cursisten wat voor gedrag dieren vertonen in antwoord op de uitdagingen van het dagelijkse leven. Om te beginnen kijken we naar hoe dieren leren en met elkaar communiceren, en dan bespreken we hoe ze voedsel vinden, roofdieren vermijden, partners kiezen en nakomelingen grootbrengen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het gedrag van dieren dan je ziet in natuurdocumentaires of leert op de middelbare school. Er is geen voorkennis nodig, alleen nieuwsgierigheid en enthousiasme over het onderwerp.

Wat je gaat leren

• Kernbegrippen voor het begrip van dierlijk gedrag
  • Hoe enorm breed en complex het gedrag van dieren is
  • Hoe wetenschappelijke hypotheses worden ontwikkeld en getoetst