Studentenverhaal

Kelly Venrooij - BSc Dierwetenschappen

Kelly heeft een tijd getwijfeld over haar studiekeuze. Ze wilde graag een vervolgopleiding met dieren doen. Omdat ze geen diergeneeskunde wilde doen (‘opereren vind ik maar niks’), dacht ze aan een HBO studie. Maar met een VWO diploma op zak, wilde ze toch wel graag een universitaire studie doen.

Ik vind het heel gaaf dat ik al met mijn bachelorscriptie aan een groot onderzoek kan bijdragen!

“Ik had eerlijk gezegd nog niet van Dierwetenschappen gehoord. Gelukkig vertelde een vriendin van thuisthuis over haar studie Dierwetenschappen. Ze vroeg me waarom ik daar niet aan had gedacht. Toen raakte ik geïnteresseerd en zo heb ik aan mijn vriendin nog alles gevraagd wat ik maar wilde weten over de studie. Ook heb ik Wageningen bezocht voor een open dag en een meeloopdag. Ik vond op kamers gaan wel een beetje eng, maar gelukkig was ik daar snel overheen, want wonen in Wageningen is erg leuk.”

De opleiding

“Ik ben nu bijna aan het einde van mijn Bachelor en de studie is me erg goed bevallen. Ik vind het erg leuk dat de opleiding zo breed is: je krijgt van alles wat. En je hebt in je 2e en 3e jaar veel keuzeruimte, hierdoor kun je je verdiepen in een bepaald onderwerp of juist meer verbreden. Omdat ik zoveel leuk vind heb ik ook geen samengestelde minor gedaan, maar juist zelf wat vakken die ik interessant vond van verschillende minors in mijn vrije keuze gekozen.

De manier van onderwijs vind ik erg fijn: het is kleinschalig met veel contacturen en het contact tussen docenten en studenten gaat erg makkelijk. Er zijn wel wat basisvakken die bekend staan als struikelvakken. Ik was door de verhalen wel een beetje bang voor deze vakken. Maar gelukkig heb ik al mijn vakken in één keer gehaald!

Nu ben ik met mijn bachelorscriptie bezig, waarvoor ik bij fokkerij en genetica onderzoek doe naar inteelt bij paarden. Hier zijn ook verschillende organisaties van buiten de universiteit bij betrokken. Ik vind het heel gaaf dat ik al met mijn bachelorscriptie aan zo’n onderzoek kan bijdragen!”

Naast de studie

“Ik rijd graag paard, hiervoor ga ik ieder weekend naar thuisthuis. Ook heb ik dit jaar drie maanden voor een paard in Wageningen gezorgd, hopelijk kan ik zoiets vaker doen.

Ik ben niet lid van een studentenvereniging, maar wel van studievereniging “de Veetelers”. De studievereniging is erg actief en zelf heb ik ook een aantal commissies gedaan. Ik ben ook studiekeuzecaoch, dus bij mij kunnen studiekiezers terecht met allerlei vragen over de studie en studeren.”

Vervolg?

“Ik vind mijn huidige bachelor onderzoek erg interessant, dus misschien dat ik wel deze kant op wil in mijn master. Aan de andere kant vind ik wel veel dingen leuk, dus een specialisatie kiezen kan nog lastig worden. Waarschijnlijk gaat het toch de diergezondheid kant op, dat kan gecombineerd worden met bijvoorbeeld voeding, genetica of productiesystemen. Gelukkig heb ik nog even om daar over na te denken.

Tips voor studiekiezers

Ik zou aan de studiekiezer willen meegeven dat ze zich goed verdiepen in wat een bepaalde studie inhoudt. Bezoek ook zeker eens een open dag en meeloopdag. En wees niet bang om de opleiding te e-mailen met al je vragen.”