Nieuws

Kennisdag Water: emissiebeperking gewas-beschermingsmiddelen

Gepubliceerd op
4 juli 2013

Wageningen UR Glastuinbouw en LTO Groeiservice organiseren dinsdag 8 oktober 2013 de Kennisdag Water. Telers, toeleveranciers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden worden tijdens lezingen en presentaties op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van duurzaam water gebruik.

Op het gebied van water komen veel veranderingen op de sector af. Zo moet de emissie van meststoffen afnemen om te voldoen aan de nieuwe regelgeving. Daarnaast moet de emissie van gewasbeschermingsmiddelen via het water op korte termijn drastisch worden beperkt. Niet alleen het ‘waarom’ maar zeker ook het ‘hoe’ komt aan de orde op de Kennisdag Water in Bleiswijk.

De bijeenkomst vindt plaats bij Wageningen UR in Bleiswijk van 12.30 tot 19.00 uur en wordt geopend door Tiny Aerts (LTO Glaskracht Nederland). Bezoekers hebben tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om een Spuitlicentiepunt te behalen. Op deze bijeenkomst wordt ook het IDC (Innovatie Demonstratie Centrum) Water officieel geopend.

Programma

Het definitieve programma wordt begin september bekend gemaakt. Vanaf dan is aanmelden mogelijk.

Kijk voor meer informatie op www.glastuinbouwwaterproof.nl, www.groeiservice.nl (agenda) of neem contact op met Margreet Schoenmakers (LTO Groeiservice), telefoon (070) 307 50 38