Kinderen onderzoeken schimmels op de universiteit

3 december 2013

Op twee woensdagmiddagen bezochten 23 kinderen uit groep 6 en 7 Wageningen University. De basisschoolleerlingen gingen op 30 oktober en 6 november aan de slag met schimmels.

De kinderen deden onderzoek naar de resistentie van gerbera’s, onderzochten waar in het universiteitsgebouw de meeste schimmels voorkomen, en groeiden hun eigen oesterzwammen. Dit laatste onderzoek zetten de kinderen helemaal zelf op: ze onderzochten bij welke omstandigheden de oesterzwammen het beste groeien.

Op woensdagmiddag 6 november kwamen de kinderen de resultaten van hun ingezette onderzoek bekijken en maakten ze een poster over hun eigen onderzoek. Deze poster presenteerden de kinderen aan het einde van de middag aan belangstellende ouders.

Karin Burger-Meijer, wetenschapper van Wageningen UR, verzorgde het Junior Science Lab: ze ontwikkelde de practica en gaf een interessante presentatie over schimmels. Vijf pabostudenten van de Christelijke Hogeschool Ede verzorgden de organisatie en ze begeleidden de kinderen met het onderzoek. Dit deden ze in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van Wageningen University.

Hieronder ziet u een kleine impressie, rechts vindt u twee links naar de fotoalbums van beide dagen.