Nieuws

Kunstroute Wageningen Campus

Gepubliceerd op
28 december 2011

Evenals het Bestuurscentrum van Wageningen UR worden ook de kunstwerken, die rond het gebouw aan de Costerweg zijn geplaatst, verhuisd naar Wageningen Campus.

Samen met de al aanwezige objecten gaan zij een kunstroute vormen.

Deze kunstroute, die is ontworpen door de kunstenaars Wim Korvinus en Hermelinde van Xanten, geeft op een samenhangende manier plaats aan de kunst die rondom de gebouwen van Wageningen UR waren geplaatst. Met het inrichten van Wageningen Campus en het verlaten van de verschillende gebouwen is de verplaatste kunst een verbinding met het verleden en vormen ze een bron van inspiratie en overpeinzing voor de medewerkers, studenten en bezoekers van de Campus.

Vanaf 2012 wordt het Bestuurscentrum van Wageningen UR gevestigd in Atlas. Rondom het bestuurscentrum staan drie objecten die meegaan en een plaats krijgen op Wageningen Campus. Het kunstobject De dans van de spijspotten van Bas Maters (1949-2006) wordt geplaatst tussen Atlas en Orion op een terrein van 30 bij 80 meter en net als aan de Costerweg tussen een aantal bomen.

Binnenkort volgen De Zaaier van August Falise, geschonken in 1926 vanwege 50 jaar landbouwonderwijs in Wageningen en De Gedachtenbank van kunstenares Arjanne van der Spek, geschonken door de stichting Bernadijn ten Zeldam-Hartenlust. Deze stichting is vernoemd naar de Wageningse en eerste vrouwelijke raadsvoorzitter in Nederland. De Zaaier wordt geplaatst in de buurt van de ingang van Atlas en de gedachtenbank komt bij het ontmoetings- en debatcentrum Impulse. De plaatsen voor deze kunstwerken zijn uitgedacht door kunstenaar Wim Korvinus.