Nieuws

LEI Wageningen UR introduceert de LEI Business Innovation Approach voor toekomstgerichte agro-ondernemers

Gepubliceerd op
10 oktober 2013

LEI Wageningen UR introduceert tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de Business Innovation Approach. Deze informeert en adviseert ondernemers in de agro-sector bij het vormgeven en implementeren van een nieuw, duurzaam en innovatief bedrijfsmodel.

De twaalfde editie van het grootste Nederlands designevenement vindt dit jaar plaats van 19 t/m 27 oktober. Een van de thema’s is ‘Agri meets Design’. Het doel is te laten zien hoe veelzijdig en waardevol de inbreng van ontwerpers kan zijn bij veranderingsprocessen en innovatie in de agro-sector. De experts van LEI die de LEI Business Innovation Approach (BIA) ontwikkelden, kiezen dit evenement om hun initiatief te lanceren.

Het is bekend dat verschillende ondernemers in de agrosector hun bedrijf vrij traditioneel leiden. Met dit nieuwe initiatief wil het LEI hen in beweging brengen en hen stimuleren om meer marktgericht te denken en te doen. Het omschakelen van productgericht werken naar marktgericht ontwikkelen is een kans om innovatie en duurzaamheid een plaats te geven in het bedrijfsproces en draagt bij aan een toekomstbestendig en rendabel bedrijf.

De experts van het LEI gaan met de LEI-BIA geïnteresseerde ondernemers begeleiden bij het zich verdiepen in de consument en de markt en van daaruit naar hun bedrijf kijken. Het is lang geleden dat consumenten kochten wat er werd aangeboden, tegenwoordig stellen zij – mede dankzij de ontwikkelingen in de digitale communicatie – hun vragen en eisen steeds meer rechtstreeks aan de producent of de aanbieder. Verstandige ondernemers spelen daar op in en de LEI - Business Innovation Approach helpt hen daarbij.