Landscape Leadership: Catalyse Sustainable Development in Landscapes

MOOC

Landscape Leadership: Catalyse Sustainable Development in Landscapes

Word een bekwame landschapsleider! Doe de 'skills' op om middelen te mobiliseren, conflicten uit de weg te ruimen én stakeholders te motiveren om SDG-gerichte duurzame veranderingen te realiseren.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 7 april 2020 tot do 30 juli 2020

di 6 augustus 2019 tot do 28 november 2019

di 3 december 2019 tot do 2 april 2020

Duur Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober 2018
Setup Online
Prijsomschrijving Gratis

Over de cursus

Het realiseren van duurzame, productieve landschappen en het behalen van doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) vraagt om een krachtig en innovatief leiderschap. Overheden, de wereldwijde private sector, universiteiten en internationale ngo's zijn op zoek naar landschapsleiders die verandering kunnen faciliteren en stimuleren..

Het feit dat je deze pagina leest, geeft aan dat jij de uitdagingen in de maatschappij en in de regio om je heen ziet. Met het volgen van deze cursus doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om het voortouw te nemen en een begin te maken met de veranderingen die jij in jouw landschap en werk zou willen zien.

Je leert wat echt leiderschap in landscaping inhoudt. Je hoort van inspirerende leiders hoe ze vorm hebben gegeven aan verandering om hun landschap beter te maken. Je doorloopt uitdagende wereldwijde casestudies en werkt aan je vaardigheden om leiding te geven aan verandering binnen landschappen. Je komt in contact met andere aanstormende landschapsleiders die hun kennis met je willen delen. Ook leer je hoe je op landschapsniveau verandering kunt doorvoeren. Na deze cursus heb je alle kennis en vaardigheden in huis om naar je eigen landschap te kijken en het pad richting duurzame ontwikkeling verder uit te stippelen.

Na aanmelding voor deze cursus word je meteen naar het landschap meegevoerd. Je ziet leiders in actie en wordt gevraagd wat jij in hun situatie zou doen. Via hoog-interactieve activiteiten krijg je meer inzicht in de dynamiek tussen stakeholders, en leer je hoe deze dynamiek en tegenstrijdige belangen vaak tot conflicten leiden. Je krijgt ook meteen handvatten aangereikt om stakeholders te faciliteren, te inspireren en om een breed gamma van instrumenten en methodes te ontwikkelen om conflicten te beheersen en zo tot duurzame verandering te komen.

Sustainable and Inclusive Landscapes Professional Certificate Programme

Wil je meer? Het complete Professional Certificate Programme bevat alle programmaonderdelen om je klaar te stomen voor jouw missie: het versterken van je landschappen. Met het volgen van het programma leer je ‘the power of place’ te benutten en jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen. Het programma bestaat uit de volgende cursussen (MOOCs):

 • Landscape Leadership: Catalyse sustainable development in landscapes
 • Landscape Finance: Investing in Innovation for Sustainable
 • Landscapes Landscape governance: Collaborating Across Sectors and Scales

  Lees meer

  Wat je gaat leren

  • Wat is landschapsleiderschap en wat is het doel ervan?
  • Hoe herken je prioriteiten voor landschapsleiders?
  • Hoe beïnvloeden andere landschapsleiders systemen?
  • Hoe beïnvloedt de dynamiek tussen stakeholders landschapssystemen?
  • Hoe ontwikkel je aanbevelingen voor interventies om een gebalanceerd speelveld te creëren?
  • Welke rol kunnen individuen of groepen stakeholders spelen?
  • Welke verschillende faciliteringsmethodes bestaan er?
  • Welke verschillende onderhandelingsmethodes en -instrumenten zijn beschikbaar?

  Andere interessante MOOCs

  Geinteresseerd in landscaping? Bekijk ook eens de MOOC Landscape Finance: Investing in Innovation for Sustainable Landscapes en de MOOC Landscape Governance: Collaborating Across Sectors and Scales. Het complete programma Sustainable and Inclusive Landscapes helpt je jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen.

  Maak kennis met de docenten