Landscape Leadership: Catalyse Sustainable Development in Landscapes

MOOC

Landscape Leadership: Catalyse Sustainable Development in Landscapes

Word een bekwame landschapsleider! Doe de 'skills' op om middelen te mobiliseren, conflicten uit de weg te ruimen én stakeholders te motiveren om SDG-gerichte duurzame veranderingen te realiseren.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 30 april 2019 tot do 7 november 2019

vr 8 november 2019 tot do 12 maart 2020

di 6 augustus 2019 tot do 28 november 2019

di 3 december 2019 tot do 2 april 2020

Locatie Online
Certificaat Lesstof gratis, certificaat na betaling

Duur: 4 weken
Tijdsinvestering: 1-3 uur per week

Over de cursus

Het realiseren van duurzame, productieve landschappen en het behalen van doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) vraagt om een krachtig en innovatief leiderschap. Overheden, de wereldwijde private sector, universiteiten en internationale ngo's zijn op zoek naar landschapsleiders die verandering kunnen faciliteren en stimuleren..

Het feit dat je deze pagina leest, geeft aan dat jij de uitdagingen in de maatschappij en in de regio om je heen ziet. Met het volgen van deze cursus doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om het voortouw te nemen en een begin te maken met de veranderingen die jij in jouw landschap en werk zou willen zien.

Je leert wat echt leiderschap in landscaping inhoudt. Je hoort van inspirerende leiders hoe ze vorm hebben gegeven aan verandering om hun landschap beter te maken. Je doorloopt uitdagende wereldwijde casestudies en werkt aan je vaardigheden om leiding te geven aan verandering binnen landschappen. Je komt in contact met andere aanstormende landschapsleiders die hun kennis met je willen delen. Ook leer je hoe je op landschapsniveau verandering kunt doorvoeren. Na deze cursus heb je alle kennis en vaardigheden in huis om naar je eigen landschap te kijken en het pad richting duurzame ontwikkeling verder uit te stippelen.

Na aanmelding voor deze cursus word je meteen naar het landschap meegevoerd. Je ziet leiders in actie en wordt gevraagd wat jij in hun situatie zou doen. Via hoog-interactieve activiteiten krijg je meer inzicht in de dynamiek tussen stakeholders, en leer je hoe deze dynamiek en tegenstrijdige belangen vaak tot conflicten leiden. Je krijgt ook meteen handvatten aangereikt om stakeholders te faciliteren, te inspireren en om een breed gamma van instrumenten en methodes te ontwikkelen om conflicten te beheersen en zo tot duurzame verandering te komen.

Sustainable and Inclusive Landscapes Professional Certificate Programme

Wil je meer? Het complete Professional Certificate Programme bevat alle programmaonderdelen om je klaar te stomen voor jouw missie: het versterken van je landschappen. Met het volgen van het programma leer je ‘the power of place’ te benutten en jouw carrière als landschapsleider naar een hoger plan te tillen. Het programma bestaat uit de volgende cursussen (MOOCs):

Wat je gaat leren

• Krijg inzicht in de relatie tussen landschap en leiderschap
    • Krijg inzicht in de dynamiek tussen belanghebbenden in landschappen
    • Gebruik de juiste leiderschapsvaardigheden om verandering in het landschap te faciliteren
    • Maak beslissingen wanneer leiderschap moeilijk is
    • Kom tot uitonderhandelde oplossingen door constructief met conflicten om te gaan
    • Cultiveer innovatie in jouw landschap

Maak kennis met de docenten