Themadag

Maak kennis met de KringloopWijzer

Adviseurs en erfbetreders in de melkveehouderij nodigen we op 6 februari van harte uit om kennis te maken met de Kringloopwijzer of de kennis te vergroten.

Organisator Wageningen UR Livestock Research en KTC De Marke
Datum

do 6 februari 2014 13:00 tot 17:00

Locatie De Marke
Roessinkweg 2
7255 PC Hengelo Gld.
0575 - 467 323

Op 1 juli 2013 is een intentieverklaring getekend door LTO Nederland, de Nederlandse zuivelverwerkers (NZO), de diervoedersector (NeVeDi) en de accountants- en belastingadviesbureaus (VLB) om vanaf 1 januari 2015 de KringloopWijzer als managementsysteem op te nemen in het kwaliteitssysteem en/ of duurzaamheidssysteem van de zuivelonderneming. En om het invullen ervan verplicht te stellen voor alle melkveebedrijven met een fosfaatoverschot. Concreet wordt dus van een groot aantal melkveehouders verwacht dat ze over één jaar gebruik gaan maken van de KringloopWijzer.

Wij vinden het daarom van het grootste belang dat u kennis maakt met de KringloopWijzer, of uw kennis vergroot. In deze kennismaking willen wij u laten zien hoe het rekenprogramma KringloopWijzer er uit ziet, welke gegevens nodig zijn om dit in te vullen en wat een melkveehouder er mee kan binnen zijn bedrijf en in studiegroep verband. Daarna kunt u zelf met de KringloopWijzer aan de slag.

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden.

U kunt zich voor 3 februari  aanmelden bij:

Zwier van der Vegte, zwier.vandervegte@wur.nl tel: 0320-293 367

Ook voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Zwier van der Vegte